2

Жените-социалистки от област Бургас обсъдиха важни теми с бургаските народни представители от „БСП за България“

Жените-социалистки от Бургаска област проведоха среща с народните представители от „БСП за България” инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев. Мероприятието се състоя в туристически комплекс „Странджа”, местност „Божура”.

Народните представители разказаха за работата на 44-тото Народно събрание, за структурирането на помощните му органи и участието им в комисиите. Разисквани бяха законодателните инициативи на ПГ на „БСП за България” в областта на социалната политика – пенсии, заплати, семейните помощи, въпросите за предучилищното и училищно образование. Обсъдиха се и теми в областта на икономиката, както и политиката на ПГ на БСП за децентрализацията на дейностите между държавата и общините.

По време на събитието жените-социалистки поднесоха на народните представителите подарък – старинен компас, със заръката да не губят вярната посока.

20170625_094241-1В същата местност Областният съвет на ОЖС на БСП-Бургас, съвместно с ръководствата на клубовете към ОбС на БСП, проведе заседание, свикано от областния координатор Тинка Желязкова. Бяха обсъдени темите, които  ще бъдат приоритет на Общинските клубове за утвърждаване на принципа на равнопоставеност между жените и мъжете, за повишаване професионалните и политически качества на жените, с цел реализирането им в обществения живот.  Бяха набелязани и инициативи за взаимодействие с други женски движения и НПО.

Обсъдиха се и инициативите, с които жените-социалистки ще се включат в кампанията на ПЕС за 2017 г. – „Жените срещу насилието.“

Гости на заседанието бяха председателката на ОбС на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева, председателката на ОбС на БСП – Средец Йона Чобанова и председателката на ОбС на БСП – Руен Диана Касабова.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *