01pol

До 18 септември- засилени проверки на КАТ

От днес до 18 септември на територията на Бургаска област, както и в цяла България, започват засилени проверки за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства.

Акцията на „Пътна полиция” е част от общата акция на Европейската мрежа на службите по контрол на пътното движение / TISPOL/.

Освен за колани ще се проверява и за използването на каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и за ползването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Пътните полицаи ще припомнят на водачите и спътниците им колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

От TISPOL отчитат пряко въздействие на този фактор върху аварийността и в частност върху броя на пострадалите  и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

 

Дни преди първия учебен ден – 15-ти септември, сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас е готов с провеждането на традиционната акция с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия с малолетни и непълнолетни деца.

В Седмицата на превенция на детската пътна безопасност, вниманието ще бъде насочено към актуализиране на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, проверка на уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения от висок или нисък тип, които препятстват пресичането на уличните платна на нерегламентирани места.

За времето от 15 септември до 31 октомври, с цел недопускане на пътни инциденти, в районите на училищата в Бургаска област ще бъде засилено полицейското присъствие.

Превантивните занимания по пътна безопасност в детските градини и училищата в региона ще продължат и през новата учебна 2016 / 2017 година, които ще обхванат до края на първия срок всички класове от началния курс, като графиците ще бъдат изготвени съвместно с образователния инспекторат на МОН – Бургас. Занимания ще бъдат проведени и в бургаските детски градини, като в първите три от тях – „Раковина”, „Слънце” и „Златното ключе”, превантивните беседи по пътна безопасност ще стартират във вторник – 20.09.т.г.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *