392997867509531e85a2d6dee3d0c262

Дойде време бургаски общинските съветници да започнат да питат…!

 

Чрез проф. д-р С. Турманова

Председател на ОС – Бургас

 

До директора на „ВиК“ ЕАД-Бургас

 

 

 

ПИСМО

от

Георги Дракалиев – общински съветник, председател на ПК по общинска собственост, общински предприятия и дружества

 

 

Уважаеми господин директор,

Във връзка с вероятността от възникване на евентуална водна криза в областта през следващата година и обявените от държавата мерки за временно справяне с тази опасност, към нас постъпиха някои въпроси и сигнали.

Oт една страна, става дума за намерението за изграждане на водопроводи от двата язовира „Порой“ и „Ахелой“, които да бъдат включени към деривацията на язовир „Камчия“.

Граждани на Бургас са загрижени за годността и качеството на водата в тези язовири, които се ползват само за земеделски нужди и за евентуалното наличие на пестициди в нея, за каквото наличие например, Вие самият съобщихте по отношение на недовършения яз.“Раков дол“.

За свързването на тези язовири към деривацията, едно от нещата, които трябва да се случат е Общото събрание на Асоциацията по ВиК в областта да вземе решение те да бъдат предадени за експлоатация и поддръжка на управляваното от Вас дружество.

Ето защо, за Общински съвет – Бургас е необходимо да вземе информирано решение за това какво точно да упълномощи по този въпрос своя представител в Асоциацията. Поради тези причини, считам, че от голям обществен интерес е да получим официално от Вас следната информация:

Изследвана ли е и кога водата от двата язовира „Порой“ и „Ахелой“ и установено ли е наличието на пестициди или биологични вещества, вредни за човешкия организъм?

Другите сигнали, постъпили до нас са по повод установеното разхищение на питейна вода в кв. „Победа“ от временните улични чешми, в което лично се убедих. По този повод, възникна следния въпрос, на който само Вие можете да отговорите:

Кой заплаща разходваната вода от тези чешми, която местните
обитатели използват дори за пране на килими и оставят денонощно да изтича в канализацията?

Предварително Ви благодаря за съдействието!

 

 

С уважение:

 

 

10.12.2020 г.                                          Георги Дракалиев

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *