IMG_0973

Две стипендии по 500 лв. за ученици от Строителния в Бургас

Две стипендии по 500 лв. връчи Камарата на строителите – Бургас на двама ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Получиха ги първенецът на випуска Весела Славева от 12е клас и Салим Салим от 12в. Всяка година Камарата на строителите гласува стипендия за възпитаник на гимназията, която да се използва за продължаване на образованието му. Тази година стипендиите са две.  „Строителството има нужда от млади хора. Чакаме ви да се върнете в Бургас и ще ви помагаме кой с каквото може“, поздрави випускниците Недялко Недялков от Камарата.

Първенецът на випуска тази година стана Весела Славева, която две поредни години завоюва първи медали на националната панорама на професионалното образование в дисциплината „Озеленяване и цветарство“.  Весела получи като подарък от гимназията часовник, на който е гравирано името на училището.

9-има отличници бяха наградени с приз „Перспективен строител“, който бе връчен от инж. Дамян Камбуров, председател на Камарата на строителите-ветерани. Това са Весела Славева, Радина Кехайова, Николай Тодоров, Шюкрие Хасан, Салим Салим, Теодора Костова, Мария Рангелова, Елиана Димитрова и Пламена Чакърова. 12е и 12а клас излъчиха по най-много отличници.

Изключително емоционално поздрави учителите и вече дипломираните ученици Доротея Шукерова, родител. Нейният син също бе сред завършилите. На церемонията присъстваха много родители, горди, че децата им завършват едно от най-престижните училища в града.

Освен строителни, гимназията развива и други таланти. Доказа го Ерем Алиев – ученик от 8б клас, който изпя на присъстващите песента на Майстор Кольо Фичето.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *