IMG-a72ddc8feffc6f0762f86754b0926f3d-V (5)

Дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова

 

Поради извънредното положение в страната, народните представители от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев и Тодор Байчев дариха, от името на Цветелина Пенкова /член на ЕП от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите/, предпазни медицински маски, дезинфектанти и имуностимулатори за нуждите на персонала на МБАЛ Карнобат.

С този жест социалистите заявяват, че са съпричастни към битката с ЦОВИД-19, както и към проблемите на медицинския персонал в лечебното заведение, като им показват, че не са сами! Дарението беше прието с благодарности от д-р Николай Колибаров.

Всички средства за закупуването на дарените жизненоважни медицински консумативи са осигурени от  Цветелина Пенкова, като част от кампанията #PRAYATHOME.

На 7 април, най-младият български евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите стартира кампания #PRAYATHOME, която цели да призове хората да се молят вкъщи по време на Великденските празници, за да не се загуби ефектът от досега прилаганите ограничителни мерки в България.

„Да допринесем за по-бързото излизане от здравните аспекти на кризата. Да намерим вярата вътре в себе си, сила и упование да се справим със ситуацията, без рискови действия по Великденските празници“, призова Цветелина Пенкова.

Всички искаме по-бързо да излезем от здравната и икономическа криза, да се върнем към нормалния и активен начин на живот, затова трябва да се вслушаме в посланието. Кампанията е напомняне, че масовото струпване на хора, може да ни върне седмици назад и да останем в състояние на ограничения, по-дълго от очакваното.

България – Европа, вдъхновението и отговорността се стимулират взаимно. Солидарни и обединени можем повече!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *