GYANEV3 (1)

Георги Янев от „Републиканци за България“-Бургас за туризма в селските райони

 

0122Кандидатът за народен представител с преференция 105: С обществени каузи и с добрите примери има хубави резултати

 

 

Развива успешно селски туризъм с хотелски комплекс в Съдиево, до Айтос. Предлага търсен и конкурентен на пазара продукт. Общински съветник първо в Бургас, а после и в родния Айтос. Не е взел нито лев от заплатите си като местен депутат. Дарява ги там, където има нужда – от спорт и култура до интересни инициативи на местните жители, защото:

„Вярвам че е с обществени каузи и добри примери можем да постигнем много резултати. Не бих поел обещание за нещо, което не мога да изпълня или за нещо, което не зависи от мен. Реших, че щом съм получил доверието на хората и са гласували за мен – това вече е призвание да бъда полезен за обществото. И реших, че ще дарявам заплатите си като общински съветник там, където има нужда.

GYANEV2 (1)Основно усилията и средствата ми са насочени към спортните клубове в малките населени места за младите хора. Искам да провокирам тяхната инициативност, да ги мотивирам да поискат сами да постигнат нещо. Аз съм една малка част от пъзела“.

Това сподели Георги Янев – магистър инженер по образование. С над 18-годишен управленски опит в юридически, търговски дружества и нестопански сдружения. Участва в дейности, свързани с подобряването на съществуващата бизнес среда, за намаляване на бюрократичните тежести и съкращаване на административните процедури на територията на Област Бургас, чрез предложения към Общински съвети и кметове. Организатор на спортни и благотворителни инициативи. Спонсор и радетел на културно –исторически и спортни клубове и събития. Учредител на МИГ-  Айтос.

Днес е кандидат за народен представител от ПП  „Републиканци за България“ в Бургас, с преференция 105.

„В лицето на тази партия виждам нова възможност и смислени, работещи млади хора с много конкретни предложения за реформи, там където те са крайно належащи. Политиката не е била самоцел за мен. Идеята винаги е била да дам нещо и да променя нещо, което не ми харесва, за което ме боли.

Една от нашите задачи с ПП „Републиканци за България“ е да върнем младите българи от чужбина, затова и предлагаме Министерство на българите в чужбина. Време е да спрем отношението на принципа „разделяй и владей“. Трябва да разбием клишето, че работодателят винаги е използвач, а работникът винаги е ощетен.

Никога през живота си не съм подценявал човешкия фактор в бизнеса си. Всичко, което съм постигнал е благодарение на хората, с които работя. Нуждаем се от младите, онези които са в чужбина, натрупали са опит, имат ноу-хау“, споделя Янев.

Той е категоричен, че първостепенно е да се оправи инфраструктурата в българските села. Виждаме, какво се случва там – тотална разруха“, казва още Георги Янев. Самият той е доказателство, че едно село може да бъде живо, да има работещи в него хора, да има бизнес и да се развива.

„България е в топ 3 по археологически находки в Европа. Финансирал съм издаването на няколко книги за древен Айтос. Имаме интересна история и уникална природа. Вероятно това ще е една от моите цели в Парламента – спорт, култура, инфраструктура са свързани и те могат да се развиват, чрез общините. По отношение на култура, археология и исторически ценности трябва да се направи един сериозен анализ и да се работи в това направление“, допълва той.

По думите му, пандемията е показала, че много хора искат да се завърнат в селата. „Те търсят спокойствие, чист въздух, вкусна храна. Но къде е държавата сега? Асфалтираме във всяко село по една-две улички за да се харесаме. Така не става. Но имам и добър пример: Видях, че независимо от партия, лични и професионални виждания в Съдиево, например можем да работим с местната власт за добри промени, загърбвайки своите различия и мисля, че така е правилно, защото тогава има резултат за всички.

Просто ни трябва прав хоризонт и яснота, за да може бизнеса да планира. Това е правилния път. Преди години имаше възможност за инвестиции в природни богатства. Давам пример с тръбите ни за минерални води, които вече са много стари. Нужна е цялостна стратегия за развитието на различните сектори по общини, според общинските бюджети.

По линия международен туризъм при мен в комплекса са гостували хора от цял свят. Идват покрай ловния туризъм и заради природата. Бих искал този хубав български патриотизъм да бъде възстановен. За жалост в момента българите нямат кауза. Затова съм убеден, че огромният ни потенциал са именно българите в чужбина“, категоричен е Георги Янев.

Сигурен е, че изграждането на нормална инфраструктура, с поддръжка и реклама на археологическите богатства и добри инвестиции в малките населени места ще дойдат високоплатени туристи. А така ще има и по-високи заплати за заетите в бранша.

Срещам се ежедневно със стотици хора, общувам, работя с тях и знам, че няма да ги подведа. С екипа на ПП „Републиканци за България“ гледаме в една посока и тя е за държава с правила, които ще гарантират сигурността на бизнеса“, каза още Георги Янев.

Кандидатът за народен представител с преференция 105: С обществени каузи и с добрите примери има хубави резултати!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      3 thoughts on “Георги Янев от „Републиканци за България“-Бургас за туризма в селските райони

      1. Joy

        Този прекрасен регион има накъде да се подобрява! Успех!

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *