NL_22.031

В Страстната седмица КТ „Подкрепа” даде старт в Бургас на инициативата „Да върнем човешкото в себе си”

 1-1

КТ „Подкрепа” зове: Направи добро, отстъпи място на бременна на опашката или в автобуса

Кампанията „Да върнем човешкото в себе си” е подкрепена от НОИ – Бургас, Национална организация „Малки български хора” и Синдикална федерация на служителите в МВР

 

Направи добро – отстъпи място на бременна жена на опашката или в автобуса, помогни на старец или дете да пресече на пешеходна пътека, дай път на човек с малък ръст. Това са само част от призивите в кампанията: „Да върнем човешкото в себе си”, чийто старт бе даден  на 11 април от КТ „Подкпрепа” в сътрудничество с НОИ. Във всички териториални поделения на НОИ са разлепени плакати с призиви да се дава предимство на възрастни, бременни и хора със специални потребности.

„Понякога забързани в решаването на нашите собствени проблеми не обръщаме внимание на тези около нас,  които имат сериозни нужди. В дните преди Великден отправяме апел за това да бъдем по-добри с околните”, каза Иван Костадинов, председател на КТ Подкрепа в Бургас. Стартът  на кампанията „Да върнем човешкото в себе си” в морския град бе даден съвместно с Енчо Жеков – директор на ТП НОИ – Бургас, Иван Божилов от Синдикална  федерация на служителите в МВР и Светлана  Вълканова от  Национална организация „Малки български хора”.

„Ние сме малки на ръст, но с големи сърца. За нас е важно да събудим човешкото в хората, затова се присъединяваме към кампанията”, каза Светла Вълканова.

Инициативата се провежда паралелно  в още няколко българска града: София, Варна, Русе, Стара Загора, Враца, Плевен, Велико Търново, Шумен и Кърджали.

 =========================================================

Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша…? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта: „Защо аз, нека някой друг да се сети да направи място”.

Поради тази причина на Велики вторник от Страстната седмица КТ „Подкрепа” дава старт на инициативата: „Да върнем човешкото в себе си”. Тя се осъществява съвместно със Синдикална федерация на служителите в МВР, Национална организация „Малки български хора” и с подкрепата на НОИ. Инициативата ще бъде представена в Бургас утре (11-ти април)  от 11:00ч. в сградата на Териториалното поделение на НОИ ( бул. „Ст. Стамболов“ № 126). Ще шрисъстват представители на всички организации, както и председателят на КТ „Подкрепа” в морския град Иван Костадинов.

„В един от дните на Страстната седмица си припомняме за нещо важно, което Иисус  е направил за хората. Велики вторник е ден за поучения. Дава ни се пример как да благотворим – да не даваме само това, което ни е излишно и не ни трябва, а като бедната вдовица от Евангелието да сме готови да дадем всичко, за да помагаме на нуждаещите се. В такъв ден, КТ “Подкрепа” със своите партньори ще се обърнат към обикновения човек, за да събудят отново моралните качества и добродетели”, казва  Иван Костадинов.

От Конфедерацията на труда споделят още, че обикновено хората обвиняват държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имат. КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *