New Imageerewrergerger

Бургазлии се докоснаха до магията на стиховете в инициативата „Прочети стих, не чети пост”

New Imagecfefewf

Над 110 души се включиха в инициативата „Прочети стих, не чети пост”, която се проведе под патронажа на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел.  За втора поредна година жителите и гостите на Бургас бяха предизвикани от клуб „България за младите” и Регионална библиотека „П. К. Яворов” да се отделят за миг от мобилните си телефони и да прочетат по едно стихотворение.

 

Макара и само за два часа, 80 книги и над 30 абонаменти карти за библиотеката бяха подарени на тези, които се включиха в атрактивната инициатива.. Малки и големи с интерес  четяха и рецитираха стиховете на известни български автори. Стихове чете и депутатът от ГЕРБ от Бургаска област Диана Йорданова, която се спря на творчеството на Христо Фотев. Сред четящите бяха и общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Тодор Колев.

 

„Радваме се, че инициативата ни става ежегодна. Тази година имаше още по – голям интерес. Целта ни е да насърчим хората да четат повече стойностни неща, независимо дали ще са на хартиен или електронен носител. Стиховете са добър начин човек да се откъсне от забързаното ежедневие, макар и за 5 минути” коментираха организаторите.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *