888

В Бургас продължава един от най-устойчивите проекти „Левски сред нас“

Продължавайки един от най-устойчивите проекти  „Левски сред нас“ членовете на Ротаракт клуб Бургас-Пиргос решиха да напомнят на своите съграждани за делото и живота на Васил Левски и да ги върнат към онзи морал и ценностната система, в които трябва да се стремим да възпитаваме новото поколение. По повод навършването на 146 години от обесването на Левски, бяха поднесени венец в знак на уважение и почит към Апостола на 19 февруари в Морската градина в Бургас.

От клуба поеха и инициативата да разпространят неговият лик сред деца и възрастни, в начални училища, гимназии и на публични места в града, където повече хора да могат да си спомнят за неговото дело, да се почувстват горди, а защо не и да се възроди националното ни съзнание.

Портретът на Васил Левски беше разпространен първо в училищата, за да може бургаските ученици да си припомнят и да се заинтересуват повече. Всеки уважаващ себе човек би трябвало да иска да разбере повече за историята на народа си и за великите дела на предците си . Особено за децата е важно да научат какво е постигнал човек, воден само и единствено от любов към родината.

Дарени бяха портрети на Левски в много бургаски училища, сред които:  СУ „Добри Чинтулов“, ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, ГРЕ „Г.С. Раковски“, СУ „Епископ Константин Преславски“, НБУ „Михаил Лъкатник“, ОУ „Антон Страшимиров“. Всички те не просто приеха портрета в техните сгради, учебни стаи и кабинети, а и прегърнаха идеята по-често да напомнят за делата и думите на нашите велики предци.

Ротаракт Бургас – Пиргос благодари за доброто посрещане във всички училища и призовава всички бургазлии, които срещнат портрета на Васил Левски на някоя автобусна спирка, пътувайки за работа или просто минавайки по улицата, да се спрат и да си припомнят неговите думи.

Основната цел на проекта е да се напомни на хората да бъдат по-сплотени и задружни и всеки един от нас да допринесе за положителна промяна на обществото, връщайки малко „поостарелите“ ценностна система и безкористен начин на живот.

Специални благодарности към Ротари Бургас-Пиргос, Община Бургас, печатници „Принтер.БГ“ и „Byte Plus“, за помощта в осъществяването на инициативата!

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *