hotel-Hrizantema

В автобусите на „М-БУС”: От лятото плащаме билета до Слънчев бряг и с SMS

 

От лятото ще можем да заплащаме билета по линията Слънчев бряг – Бургас и с SMS. Това съобщават от най-големия частен превозвач в областта „М-Бус”.

„Като начало ще въведем SMS таксуването експериментално по една линия. Избрали сме това да е Слънчев бряг – Бургас, защото в активния сезон по нея има най-голям пътникопоток, разписанията са най-чести и автобусите са с най-голяма вместимост. Така ще измерим нагласите на пътниците към новата услуга и при  интерес ще я въведем и по другите линии”, казва управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Цените при SMS таксуването, както и при стандартния билет, ще са различни според дължината на маршрута. Предположенията са, че пътниците ще реагират добре на услугата, защото тя спестява кешовото плащане.

Сред другите идеи на превозвача са  електронна билетна система при междуселищните направления. При нея, подобно на градския транспорт на  Бургас, ще се използват електронни карти, с които ще става чекирането в автобусите. За въвеждането й ще е необходима координация между GPS и фискално устройство, за да се определя дължината на отсечката при регистрирането на пътника.

„И двете новъведения ще са улеснение за пътниците и в момента работим върху тях”, споделят от „М-Бус”.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *