литературен клуб (3)

Виртуално четене за малки и големи в Бургас

Виртуално четене за малки и големи в Литературен клуб-читалня „Малкият принц“

 

В навечерието на традиционната национална седмица на четенето, която за първа година няма да може да бъде реализирана, екипът на центъра за млади таланти в Бургас стартира нова инициатива за насърчаване на четенето. Тя е под надслов „Малки и големи таланти четат за Литературен клуб – читалня Малкият принц“ и ще бъде под формата на виртуално четене. Всяка събота от 11:00 ч. любителите на книгите ще имат възможността виртуално да „приключенстват“ в необятния свят на литературата.

Деца-таланти, писатели, актьори, режисьори, преподаватели и доброволци ще четат приказки, разкази и откъси от най-интересните и нашумели детско-юношески произведения във видео канала на центъра в youtube: Център за млади таланти, гр. Бургас (https://www.youtube.com/watch?v=l5Hf1YS8ILQ)

“Голямата любов към книгите, нуждата от насърчаване на четенето у подрастващите, извънредната ситуация и невъзможността да реализираме събития на живо ни накараха да стартираме тази кампания. Съзнаваме огромното значение на книгите в живота на човечеството, особено в трудни моменти като тези на световна пандемия. Знаем, че книгите не само са верен приятел, но и успяват да вдъхнат смелост, вяра и оптимизъм. С поредната си инициатива искаме по различен и оригинален начин да представим нови и интересни заглавия и отново да стимулираме четенето.

Чрез кратки видеа нашият Литературен клуб-читалня „Малкият принц‘‘ ще влезе във всеки дом и ще докосне сърцата на малки и големи.“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти в Бургас.

Кампанията стартира тази събота с откъс от книгата „Приказки по телефона“ на Джани Родари в чест на 100 години от рождението на великия италиански автор.

Повече информация ще намерите на фейсбук страницата на Център за млади таланти, гр. Бургас, както и на youtube канала.

Организаторите канят всички без ограничение във възрастта да подкрепят кампанията като зрители/слушатели на Виртуално четене с Литературен клуб-читалня „Малкият принц“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *