nagradeni 2017

Бургас търси най-добрия специалист по здравни грижи

За десета година ще бъде връчена наградата „Света София“

Бургас отново ще отличи най-добрия специалист по здравни грижи в десетите награди „Света София“, които ще се проведат през септември. До 10 септември всяко лечебно заведение или пациентска организация може да направи своята номинация за медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, клинични и рентгенови лаборанти, отличили се с професионализма си.

Всяка номинираща институция може да подаде неограничен брой предложения на адрес гр. Бургас, ул. Възраждане 13, до административния директор на МЦ „Света София“ или онлайн на e-mail: Pr.bojinova@saintsofia.com. Бланката за номинации може да бъде изтеглена от сайта на медицинския център- www.saintsofia.com. Журито ще бъде съставено от представители на съсловни организации, като победителят ще бъде излъчен след пълното единодушие на всички членове.

В последните години с намаляването на специалистите по здравни грижи, още по-осезателно се усеща ролята, която те играят в оздравителния процес. Връзката медицински специалист- пациент е от съществено значение за хода на лечението, защото именно в болницата всеки човек се чувства уязвим.  Различните хора реагират различно на усещането за уязвимост- едни се затварят в себе си, други се държат агресивно. Медицинският специалист е този, който трябва да намери път към всеки един типаж, трябва да съумее да вдъхне вяра и сила, да донесе спокойствие и надежда. Едни съумяват да го направят, други- не. Първите заслужават да бъдат показани и да послужат за пример в гилдията си, защото изпълват със смисъл думите професионализъм, отдаденост и състрадание.

Винаги е имало специалисти по здравни грижи, които се отличават от другите.  Те са тези, които не престават да се учат, които с любов полагат грижи към пациентите, които, въпреки изтощението и недоспиването, не пестят отношение и мили думи. Именно заради високата оценка, която специалистите по здравна грижа заслужават, през 2008-ма година собственикът и основател на МЦ „Света София“ и университетска болница „Дева Мария“- Семир Абумелих, учредява наградата „Света София“ като признателност за техния труд и отдаденост. Вече 10 години наградите „Света София“ са начин да кажем „Благодаря“ на най-добрите медицински сестри, акушерки, рехабилитаторите, клиничните и рентгенови лаборанти.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *