20190817_175439

Бургаските социалисти почетоха 116-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива

Множество членове и симпатизанти на БСП от Бургаска област преклониха глава на Петрова нива пред героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание. В събота вечер на святата местност бе отбелязана 116-ата годишнина от избухването на въстанието с атрактивна възстановка на събитията от паметната дата.

Сред официалните лица на Националния възпоменателен събор на Петрова нива бяха народните представители от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев и Димитър Стоянов, председателят на ОбС  на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на БСП Стойко Танков, председателят на ОбС на БСП – Малко Търново Дора Петкова, председателят на ОбС на БСП-Айтос Милена Куртова-Радева. Официален гост и тази година беше и президентът Румен Радев. Всички те присъстваха на панихидата, която отслужи Сливенският митрополит Йоаникий в местния храм Св. Петка.

В знак на почит бяха поднесени венци и цветя от името на Националния съвет на БСП, ПГ на „БСП за България“ и областната и общински структури на БСП в Бургаско. Мероприятието завърши с пищна заря.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *