20170909_175707

БСП – Бургас: 9-ти септември е своеобразен връх

БСП – Бургас: 9-ти септември е своеобразен връх в десетилетните борби на българския народ за равенство и социална справедливост

991-ratio-buzludzha„Историята на всеки народ има своите върхове. Върхове на действието, които го тласкат в бъдещето. Тяхното изкачване не поставя рекорди, то решава съдбата на милиони хора. Един такъв връх е 9-ти септември 1944 г. Своеобразен връх в десетилетните борби на българския народ за равенство и социална справедливост”. Това заяви пред Пантеона в Морската градина на Бургас председателят на БСП – Бургас Живко Господинов.

20170909_182218За да почетат паметта на загиналите антифашисти и да отпразнуват 9-ти септември, тук се събраха стотици членове и симпатизанти на БСП от Бургас,Несебър  и Айтос. Сред официалните лица бяха народните представители от „БСП за България” Николай Тишев и Димитър Стоянов, областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков, зам.-председателят на БСП – Бургас Тодор Ненов, общинският председател на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева, областният председател на ОЖС на БСП – Бургас Тинка Желязкова, общинските съветници от БСП в местния парламент Чанко Мирчев,  Кирил Петков и Бенчо Бенчев, Стоян Георгиев (председател на 103 ОПО, член на БАС, писател).

„Колкото повече години минават от онзи фатален 10 ноември 1989 г., след който родината ни беше подложена на небивал грабеж, а нацията ни на геноцид, все повече започваме да оценяваме по достойнство великата дата 9 септември 1944 г., когато българският народ успя да свали от плещите си робството на монархофашизма и да създаде общество на социалното равенство, грижата за човека, общество без експлоатация, бедност, насилие и национални предателства, на които се нагледахме през последните 28 години” – каза в словото си Стоян Георгиев.

След поздравителните слова и музикалната програма, представена от квартет „Фортисимо” и цигуларят Богумил Тодоров, всички присъстващи положиха венци и цветя пред Пантеона.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *