1d6e6ae36b2416cdabfcc96d0f61a787 (5)

БСП – Бургас няма да подкрепи Бюджет 2021 г.

 

На проведеното неприсъствено заседание на Общински съвет на БСП – Бургас се взе решение социалистите в местния парламент да не подкрепят проекта на Бюджет 2021 на Община Бургас. В защита на тяхната позиция те посочват:

„Ние от БСП -Бургас желаем Община Бургас да бъде модерна, просперираща българска община, която привлича и задържа млади хора и хора в работоспособна възраст, цели, които за съжаление не прозират от предоставения ни проект. Документът, който ще се разглежда, няма изразени приоритети, а представлява предизборно харчене от типа на „всекиго по нещо“, гарнирано с нов дълг от 10 млн. лева. В проекта на Бюджет 2021 на Община Бургас липсва и едно фундаментално, но законово изискващо се условие – прозрачност.

Такава липсва, както за собствените приходи, така и за разходите. Непрозрачността се свежда до липсата на достатъчна информация, чрез която да се анализира как работи общинското управление за увеличаване на собствените приходи и как и колко ефективно се харчат парите на бургаските данъкоплатци”.

Поради тези причини и с убеждението, че бюджетът на една община е най-важното решение, определящо нейното развитие, общинските съветници на БСП няма да подкрепят предложения проект за Бюджет 2021 г. на Община Бургас, като същевременно напомняме, че единствено те гласуваха против Бюджет 2020.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *