1111-1

Благотворителна Великденска кампания

Благотворителна Великденска кампания за набиране на дрехи и обувки за малчуганите от Центъра за работа с деца на улицата към Община Бургас, стартират от днес ОДМВР – Бургас и училище „П.К.Яворов” – Бургас.

Инициативата ще е поредна за двете институции, които от години си партнират в различни проекти, насочени към развиване на познанията и хуманността в бургаските ученици.

В последните 18 години служители от ОДМВР – Бургас са обучавали подрастващите в училище „П.К.Яворов” – Бургас по програмите „Полицай в класната стая”, „Детска полицейска академия” и „Детско полицейско управление”, като освен чисто полицейските теми, са разглеждани и проблеми, свързани с доброволчеството, даряването и толерантността.

Последната превантивна инициатива, реализирана през септември 2018-та с участието на учениците от училище „П.К.Яворов” – Бургас бе част от кампанията за безопасно ползване на интернет сред децата в Бургас „Кой стои срещу мен в мрежата”. В кампанията, осъществявана съвместно с Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и медийна група RN, са включени два модула – единия теоретичен, а втория – спортен. До момента са обучени подрастващи от близо десет бургаски училища.

В превантивните полицейски занимания се разглеждат заплахите, които крие интернет, рисковете при общуването в социалните мрежи и чат-приложенията, кражбата и изнудването с лични данни, измамите при използване на сайтове за пазаруване и за запознанства. Във втората част една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца – Adventure team, с ръководител Георги Деведжиев, показва на бургаските ученици, че игри и забавления има и извън интернет пространството.

Отново екипа на Adventure team бе в основата и на днешната финална проява, с която учениците от училище „П.К.Яворов” – Бургас отбелязаха патронния празник на учебното си заведение. В Спортна зала „Бойчо Брънзов” учениците, участвали в различни конкурси / за рисунка, литературна творба или компютърна презентация/, както и бъдещите възпитаници на училище „П.К.Яворов” бяха отличени на нарочна церемония с грамота и предметен подарък.

От името на Община Бургас – заместник кмета по образование  Йорданка Ананиева благодари на цялото ръководство на учебното заведение и лично на директора –  Мара Георгиева за труда и постигнатите резултати в образователния и извънкласен процес, като пожела на подрастващите много шестици и нови предизвикателства, при които с гордост да отстояват името на „Яворовци”.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *