IMG_4113-1

„Чудо по Коледа“ – Предколеден празник на талантите на Бургас

 

 

forbgkids-logo-bg-300x102На 15.12.2018г. единственият европейски сертифициран център за работа с талантливи деца в България отбеляза своята осма годишнина от създаването си. По традиция в навечерието на най-светлия празник – Коледа се проведе Благотворителен коледен базар, а децата от проектите на центъра за таланти изработиха собственоръчно прекрасни сувенири, коледна украса и модни аксесоари, някои даже показаха кулинарните си способности, като донесоха направени от самите тях коледни сладкиши.

Център за млади таланти, гр.Бургас организира в същото време и благотворителна кампания „Дари добро“ в помощ на учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Гюльовца. Бяха дарени учебни материали от първа необходимост.

IMG_4508-1Откриването на празника започна в 10:00ч. в литературен клуб-читалня „Малкият принц“ с коледните разкази на едини от най-великите писатели на всички времена – Ч.Дикенс, О‘Хенри, Н.В. Гогол, А.П.Чехов, Ф.М. Достоевски. Предколедният празник на талантите продължи с тържествено награждаване на победителите от Регионалния онлайн конкурс за детска рисунка на тема „Чудо по Коледа“, в който участваха 130 деца  от Бургас и региона.

IMG_4531-1-1Победител във възрастова група 6 г. – 8 г. стана Весела Вълчева, 6 г. от ДГ „Раковина“ Бургас, наградата във възрастова група 9 г. – 11 г. взе Бояна Тенева, 11 г. от ОУ „А.Г.Коджакафалията“, а дванадесетгодишната Мария Коцарова се пребори с конкуренцията и стана финалист в нейната възрастова група 12-14г. Победител в категория „Творба на публиката“ с 360 харесвания на рисунката стана Невена Иванова, 9г. от СОУ „Добри Чинтулов“, гр. Бургас.

Всички прекрасни творби на талантливите художници бяха изложени на етажа на изкуствата в центъра за талантливи деца. А за празничното настроение на всички гости се погрижиха участниците от вокална група „Морско синьо“ и фолклорна формация „Зеленика“ към центъра. Специален поздрав към всички поднесоха и участниците от проекта по английски език – „Challenges 2”.

На този ден Център за млади таланти беше отворен и за всички граждани, давайки им шанс да се запознаят отблизо с иновативните методи на работа с таланти, както и многото интересни и полезни възможности, които предлага на младите хора в града и региона.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *