IMG_4047

Център за млади таланти, Бургас – част от европейското семейство на талантите

Как се променяме като Европейски център на таланта. Център за млади таланти, Бургас – част от европейското семейство на талантите

Създаден през 2011 по идея на Фондация „Шанс за децата на България“ Център за млади таланти в Бургас се е посветил на работа с изявени деца и млади хора на възраст от 6 до 20 години с цел постигане на изпреварващо образование,  стимулиране, усъвършенстване и реализиране на заложбите им.

Резултатите и постиженията на нашите възпитаници са атестат  за успешната ни рабога. Нашата амбиция е да убедим можещите деца и млади хора, че всичко е в техните ръце, че всичко зависи от тях и от труда и постоянството им, които дават шанс на таланта.От началото на тази учебна година сме вече Европейски център на таланта.

Приемането на Фондацията и Центъра в голямато европейско семейство на двете най-големи органицзации за работа с талантливи деца, в които участват едни от най-развитите в образователно отношение страни, открива пред нас нови хоризонти и възможности за участие в европейски програми и за изяви на нашите деца, но и ни задължава да се равняме по най-добрите, да превъплащаваме  в действие идеите за креативност и иновативно мислене.

Горди сме, че с нашата номинация в Международната младежка платформа на таланта бяха приети като членове и първите трима възпитаници на Центъра ни и лауреати на Фондация „Шанс за децата на България“  – Даниела Караиванова (област изкуства), Димитър Опърлаков (математика и физика), Кристияян Тодоров (музика).

Духът на новото изпълва работата над авторските проектите на нашите преподаватели- творци, видимо е в активизиране на участията в състезания, турнири и конкурси, в обновлението на учебните програми без изключение, в още по-активното привличане на професионалисти – писатели, поети, художници, дизайнери, актьори и режисьори като Георги Андонов, Атанас Стоянов, Димка Ташкова, Росен Друмев, Румен Велев, Светозар Желев и др – като сътрудници и съмишленици в процеса на обучение и при изпълнение на практически задачи.

За непринудено подобряване на произношението и езиковия изказ на участниците  в езиковите проекти организираме срещи с англо-и немскоговорящи, като тази в началото на декември с английския учител от Ню Йорк за коледните традиции и обичаи в България и САЩ. Много активно и плодотворно е сътрудничеството ни с Центъра по информатика и технически науки на Бургаски свободен университет, с който от две години организираме и провеждаме областна олимпиада по информатика, както и сътрудничеството в областта на модата и дизайна с катедра „Мода и мениджмънт в модата“ на ВСУ, Варна.

Всяка от изявите ни е част от обучението на нашите възпитаници и прави работата с децата по–интересна и много по-ефективна. Обновеният ни Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“  по тема за сложния път към успеха привлече тази година стотици участници от цялата страна.

На 10.12.2016 в Център за млади таланти, Бургас предстои официално награждаване на финалистите от Националния литературен конкурс. На събитието представяме и най-новото си попълнение – млади артистични дарования, участници в театрално студио „Малкият принц“ – които ще покажат, как крачат по пътя на успеха с „ За валсът, есента и зимата“ по Валери Петров. С тяхна помощ се надяваме да реализираме идеите на проекта ни „Драматично майсторство, презентационни и комуникационни умения.

За повечеи подробна информация посетете сайта ни www.forbgkids.org

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *