forbgkids-logo-bg-300x102

Центърът за млади таланти в Бургас с оригинална идея за 3-ти март

Център за млади таланти търси да открие най – добрия комикс на тема „България в света“

Центърът за млади таланти в Бургас ще отпразнува по оригинален начин предстоящия национален празник 3-ти март – с откриването на най – добрия комикс на тема „България в света“!

Plakar_Bulgaria_v_svetaПървият конкурс за комикси на тема “България в света” цели да провокира у децата и младежите един нов прочит на българската народна приказка. С помощта на конкурса традиционните български митични и легендарни същества и герои ще имат шанс да заживеят нов живот в творбите на участниците. Под формата на комикс като един по-достъпен и увлекателен за децата начин ще се прочете онова, което остава „нечуто и невидяно“ в Европа и света.

„България е член на ЕС от 2007 година и интензивно участва в бурното битие на Европа. Една малка страна със здрави рамене, научена да отстоява себе си, днес е равноправна с другите си европейски сестри. Една страна, която е част от световния пъзел, и чиято пъстрота все още остава видна само за малцина. Известно е, че България има вековни история и традиции, а коренът ѝ в Европа е един от първите. Като че ли сме позабравили за това. Целта на конкурса е младите хора не само да открият мястото на България в света, но и да ги накара да се гордеят с родината си.”,  споделят организаторите.

Участниците са разделени в две възрастови групи: 11-14 г. и 15 – 17 г., а размерът, материалите и техниките са без ограничения. Компетентно жури ще отсъди финалистите в двете възрастови групи, а публиката ще има възможност да посочи своите фаворити (по един във всяка възрастова група) в онлайн гласуване.

Крайният срок за изпращане на творбите е 26.02.2020 г. на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 , а победилите ще бъдат излъчени на националния празник на България.

Повече информация за конкурса може да намеритe на: http://www.forbgkids.org/312/page.html

 

Официалното откриване на изложбата “Комикси на тема България в света” и награждаването на финалистите ще се проведе на 09.03.2020 г. от 17:30 ч. в Актовата зала на Център за млади таланти, гр. Бургас.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *