1_5916-696x484

Христо Панайотов: Редно е Община Бургас да третира еднакво детско-юношеските школи в града

 

Христо Панайотов„Редно е Община Бургас да третира еднакво детско-юношеските школи в града“. Това мнение изрази общинският съветник от „БСП за България“ Христо Панайотов. Той входира предложение в Общински съвет – Бургас, повод за което е докладна записка на кмета Димитър Николов – за извършване на вътрешнокомпенсирани промени в бюджета и разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2019 година.

В частта Функция „Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело“, дейност 714 „Спортни бази за спорт за всички“, с цел подкрепа на детско-юношеските школи, са предвидени съответно 100 000 лева за СНЦ „Футболен клуб Нефтохимик Бургас -1962“ и 30 000 лева за СНЦ „ФК Черноморец 1919 – Бургас“.

„В качеството си на общински съветник напълно подкрепям желанието на Община Бургас за подкрепа на детско-юношеските школи, защото смятам, че по този начин се инвестира в бъдещето на децата на Бургас. Спортът е здраве и неговото практикуване трябва да се подкрепя от всеки един от нас.

Самият аз съм израснал по футболните стадиони в гледане на футболните мачове на ФК „Черноморец“ и ФК „Нефтохимик“, които са и водещите футболни школи в Бургас. За съжаление обаче отчитам, че с това решение за пореден път ще се направи опит за разделение на бургаските деца“, обяснява Христо Панайотов.

Той посочва още, че от регистъра на спортните клубове, финансирани от Община Бургас, става видно, че през 2019 година освен горепосочените две ДЮШ, са финансирани и още три – ДФК „Звездичка“, ФК „Бургас спорт“ и СФК „Свети Никола“.

„Ние, като общински съветници, трябва да подпомагаме всички футболни школи и да не даваме преимущество на едни за сметка на други. С какво децата на последните три школи са по-различни от водещите две, нима от там не може да излезнат новите футболни звезди на града ни, от които впрочем силно се нуждаем“, пита общинският съветник. Ето защо той предлага:

От заделените 130 000 лева за подпомагане на ДЮШ в Бургас, да се отделят 20% за финансирането на ДЮШ на ДФК „Звездичка“, ФК „Бургас спорт“ и СФК „Свети Никола“. По този начин школите към ФК „Нефтохимик“ ще получат 80 000 лева, ФК „Черноморец“ – 24 000 лева, а тези на ДФК „Звездичка“, ФК „Бургас спорт“ и СФК „Свети Никола“ – по 8600 лева.

Според Панайотов парите ще бъдат по-справедливо разпределени и ще достигнат до по-широк кръг заинтересовани лица.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *