logo_bg

Фондация „Шанс за децата на България” обяви и награди

Фондация „Шанс за децата на България” обяви и награди победителите в Националния литературен конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“ – 2017

 

 

На 14 декември 2017 г. приключи IV национален литературен конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“-2017, организиран от  Фондация „Шанс за децата на България”. Конкурсът за написване на есе има за цел да насърчи деца и младежи творци с изявен интерес към литературата и творческото писане.

Тазгодишното издание премина при изключително висок интерес и голяма активност от страна на средношколците. По темата „Изпитание ли е талантът?” разсъждаваха 150 ученици от 15 до 19 години от 66 населени места в България.

Журито оцени конкурсните есета по няколко критерия:оригиналност и творчески подход при представяне на темата; целенасоченост, убедителност и завършеност на аргументацията; езикова прецизност и стилово единство; жанрово съответствие.

IMG_5509Костадинка Недялкова, председател на журито и Виктория Филипова, класирала се на първо място

 

Отличените автори за 2017 година са:

Първо място – Виктория Тодорова Филипова, на 16години, от гр. Варна;

Второ място – Ралица Атанасова Картунова, на 16години, от гр. Варна;

Трето място – Любомира Петкова Димитрова, на 16години, от гр. Свищов.

Поощрителната награда на журито е за Фатме Хасан Мурад, на 16години, от с. Крилатица, обл. Кърджали.

Официалната церемония по награждаването се състоя на 16 декември 2017 г. (от 11:00 часа) в сградата на Център за млади таланти,  Бургас, пл. „Атанас Сиреков“ № 4.

Наградите бяха осигурени и предоставени от Фондация „Шанс за децата на България“, книжарница Bookpoint, книжарница Сиела, издателство Авиана и издателство Клевърбук.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *