АЕГ (1)

Учениците от АЕГ „Гео Милев“ в Бургас ще учат японски език

 

Гимназията е бенефициент по проект за организиране на изучаване на японски език към Japan Foundation

Изучаване на японски език е поредната възможност, която АЕГ „Гео Милев“ в Бургас ще предостави на своите възпитаници. Въвеждането на шестия най-използван език в света е възможно благодарение на спечелен пилотен проект за организиране на обучение по японски език към “Japan Foundation” и програмата Support program for Organization in Japanese Language Education (Special program in response to COVID-19). Езикът ще се изучава като факултативни учебни часове (свободно-избираем предмет), а начало на обучението ще бъде дадено в следващите седмици.

Директорът на АЕГ „Гео Милев“- г-жа Жаклин Нейчева не скри удовлетворението си от това, че увеличават „екзотичните“ езици, до които възпитаниците на гимназията ще имат достъп. „Това е един много важен за нас проект, с който ще дадем възможност на желаещите ученици да се докоснат до един от най-мистичните езици на света, до древната култура, история и традиции на Япония.

Имаме амбициозната задача да разширяваме все повече възможностите, които гимназията предоствя на своите възпитаници и този проект е стъпка в тази посока. Ангажимент на училището не е само да даде качествено образование, но и да разширява кръгозора на младите хора, които са го избрали, да им дава шанс за развитие и откриване на нови интереси, да ги подкрепя в изграждането им като личности и в крайна сметка- да ги подготви по най-добрия начин за живота след гимназията.

Благодаря на Община Бургас за предложената възможност по време на  срещата  с представители от Японското посолство и СУ “ Св. Климент Охридски“ преди 2 месеца. В резултат на проведеното проучване имахме сериозна мотивация да направим всичко по силите си, за да увенчаем с успех кандидатурата си.

Благодаря за оказаната помощ лично от  Ясуюки Ебата, заместник-началник на мисията и съветник в посолството на Япония в република България.“

С въвеждането на японски език, изучаваните чужди езици в АЕГ „Гео Милев“ в Бургас стават 7, като три от тях са азиатски. В елитната гимназия се изучават както задължителния английски език, така и немски, руски, португалски, корейски и китайски езици.

През миналата учебна година обучението по китайски език бе обособено в три от профилираните паралелки като втори чужд език и вече 156 ученици усилено изучават езика на Конфуций.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *