20171106_112211

УМБАЛ Бургас отчита ръст на пациентите през 2018 г.

На снимката : обновените стаи на Отделението по ортопедия и травматология, което е първенец по ръст на пациенти в сравнение с 2017 г.
 
 
31 748 пациенти са преминали през УМБАЛ Бургас през 2018 г., показват анализите на лечебното заведение за изминалата година. Болницата отчита ръст на пациентопотока, включително и към дейности, каквито извършват и други лечебни заведения в Бургаска област. Това означава, че УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитаното лечебно заведение в Югоизточна България. Причината за това е денонощният спешен прием на пациенти и наличието на лекари от всички специалности, както и консултанти – хабилитирани лица.
Най-много пациенти като абсолютен брой са преминали през Второ детско отделение, което лекува деца от 3 до 18-годишна възраст – 2036. Това е с близо 150 повече, отколкото през 2017 г. Общо през двете детски отделения са преминали близо 4000 деца, макар че в Бургас има още болници с детски отделения.
На първо място по ръст на пациентите е Отделението по ортопедия и травматология. Тук са лекувани 1641 души, с близо 200 повече, отколкото през предходната година, въпреки наличието на две други ортопедични отделения в частни болници. Тази година Отделението изцяло обнови стаите си, към персонала му се присъединиха нови лекари, които продължават да поддържат квалификацията си на научни форуми у нас и в чужбина. Сериозно са се увеличили и пациентките на Отделението по гинекология – те са със 177 повече, отколкото през 2017, а общият им брой е 1557.
Увеличават се и пациентите в двете хирургии на болницата – общо 2800 души.
Ръст на пациенти бележат също Родилно отделение, Отделенията по неонатология, ендокринология, нефрология, ревматология, съдова хирургия, УНГ, урология.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *