image.php

Транспортни фирми:Да се спре нелоялната конкуренция !

До

Министерството на транспорта              Министерството на вътрешните     работи

Министерството на финансите  

            ИА „Автомобилна администрация”

НАП София

Областния управител на област            

Бургас

Кмета на община Бургас

Зам.-кмета по бюджет и финанси

на община Бургас 

РДАА  Бургас

ТД НАП Бургас

Представителите на

печатни и електронни медии

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Уважаеми представители на институции,

Уважаеми журналисти,

Обръщаме се към Вас с призив за помощ и реакция  относно проблем в транспортния бранш, който в последните месеци ни нанася още по-големи загуби. По време на пандемията за нас е изключително трудно, а в момента и малкото ни клиенти биват отклонявани от сивия сектор, който не плаща данъци. Това затруднява дейността ни и влияе отрицателно на оборотите, а ние сме фирми, на които разчитат стотици служители и техните семейства.

Случаите, при които таксиметрови автомобили или т.нар. „копърки”  извършват превози на цената  на автобусния билет от площадката на жп гарата в Бургас и секторите на АГ „Юг”  до различни населени места в областта, са ежедневие и  практика от дълго време. Тези шофьори действат напълно необезпокоявани и на видни места.

Според последните изменения на ЗАП, приети миналата седмица, тези действия са инкриминирани и се смятат за престъпление. Не на последно място – сивият сектор не плаща необходимите данъци и ощетява както нас, така и държавната хазна.

Затова настояваме компетентните институции да упражнят навременен и безкомпромисен контрол срещу сивия сектор. Настояваме за бързи и адекватни мерки, тъй като в момента преживяваме най-тежкия летен сезон от десетилетия насам и нарушителите не трябва да се толерират за сметка на тези от нас, които въпреки условията продължават да спазват всички изисквания и да плащат данъци.

С уважение:

 

М-БУС ООД

 

Конкорд-7 ЕООД

 

            Диес Бус ООД

 

Експресбус-Китен ООД

 

Царевобус-експрес ООД

 

Созополбус ООД

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *