3

С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност в Поморие

С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се сдобиха санираните сгради на Районно управление – Поморие и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Поморие, след реализирани проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година.

Зданията, важни за всички жители и гости на крайморския град, са с вече намалени разходи за енергия и крайно енергийно потребление. Условията за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие са рязко повишени.

Успешните дейности по проектите бяха инспектирани непосредствено след откриване разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас от премиера Бойко Борисов, регионалния министър Николай Нанков, областния управител – Вълчо Чолаков, Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – главен комисар Николай Николов, Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, кмета на Община Поморие – Иван Алексиев, кметовете на съседни общини и депутати.

Енергийната ефективност на сградите на Районно управление – Поморие и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Поморие е реализирана с бюджет от близо 1 230 млн. лева, като за период от 20 месеца са подменени всички дограми, топлоизолирани са външните стени и покривите, извършена е цялостна подмяна на осветлението в сградите, включително външното фасадно осветление.

Въведени в експлоатация са енергоефективни светлоизточници и осветителни тела със съвременно управление. Очакваният брой ползватели на обновените сгради на вътрешното ведомство в крайморския град е близо 260 000 души, като сред тях освен преките ползватели / служителите в двете структурни звена/, са включени жителите и българските и чуждестранни гости на Поморие, посещаващи известния балнеотуристически център не само през активните летни месеци.

Гостите се запознаха с възможностите на системата за видеонаблюдение, монтирана на територията на Поморие, която преди броени дни бе надградена с нови 48 камери. Презентацията осъществи кмета на Община Поморие – Иван Алексиев, който заяви че : „системата за видеонаблюдение е огромна, като капацитет и възможности.

В момента е на изпитателен срок, но много скоро ще бъде пусната официално. Под наблюдение са, както целият град, така и входовете и изходите му. Камерите са различни в зависимост от територията, която наблюдават – някои са стационарни, други – 360-градусови. Предстои разширяване на изградената системата към Ахелой и Каблешково”.

48-те камери са разположени в 24 възлови точки в Поморие, както и на кръстовището на Ахелой. Освен в Общината, мониторинг център има и в Районно управление – Поморие, като софтуера на камерите има възможност за проследяване на номера в две локации (нощен и дневен режим) и разпознаване на лица (също в нощен и дневен режим).

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *