768x432ожожшоигшои

Съветници от Карнобат даряват заплатите си,защо ли само някои?

 

 

Общинските съветници от ГЕРБ ще дарят месечното си възнаграждение на МБАЛ-Карнобат с цел закупуване на необходима апаратура и консумативи в борбата с COVID-19. Вече е стартирала кампания за набиране на средства за оборудване за новото отделение в МБАЛ-Карнобат, където ще се лекуват пациенти с леки случаи на коронавирус. От ГЕРБ се надяват повече представители на бизнеса, политически формации и широка общественост да последват примера им и да помогнат на медицинското заведение.

Общинските съветници ще предложат и мерки за облекчаване на бизнеса и гражданите на предстоящото заседание на Общинския съвет в края на този месец. Те ще бъдат внесени с докладна-записка. Предложенията са инициирани заради икономическите последици в резултат от епидемиологична обстановка и въведеното извънредно положение в страната на 13-ти март.

От групата на ГЕРБ предлагат следните мерки:

– Наематели на общински търговски обекти, които в момента не работят заради въведените ограничителни мерки,  да са освободени от заплащане на наеми в периода до отменяне на извънредното положение.

– Осигуряване на възможност за разсрочено плащане, намаляване или преустановяване събирането на такси за тротоарно право към собствениците на заведения за хранене и развлечения, както и за всички търговски обекти.

– Да се отложи плащането на дължимите месечни наеми за общински жилища до края на календарната 2020 г.

– Да бъдат обхванати допълнително още възрастни хора от услугите на Социален патронаж-Карнобат, на които да се доставят храна и медикаменти в създалата се извънредна ситуация.

 

Всеки желаещ да помогне, може да направи дарение на сметката на МБАЛ – Карнобат. Предстои в болницата да бъде ремонтирано изцяло бившето „Родилно отделение“ и в него да се обособят 15 места за леки и случаи на носители на коронавирус. Към настоящия момент здравното заведение няма необходимия ресурс за тези промени.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *