Obshta snimka

Статуетка „Света София“ за Славея Мургова

Славея Мургова от УМБАЛ „Дева Мария“ е „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г.

Статуетка „Света София“ и парична премия зарадваха победителката

 

Slaveya MurgovaСлавея Мургова, медицинска сестра от университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, е носителката на награда „Света София“ и приза „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г.  Вече десет години наградата „Света София“ събира най-добрите в професията си медицински сестри, акушерки и фелдшери в района на Бургас. Всяко здравно заведение има право да излъчи неограничен брой номинации и с това да покаже, че оценява трудa на своите служители. Номинации могат да правят и пациентските организации като още един начин да благодарят на специалистите, отличили се през годината.

Освен традиционната статуетка и грамота, тази година за първи път бе предвидена и парична награда за победителя. Премията в размер на 1000 лв. ще стане част от традицията, обещаха организаторите.  Победителката Славея Мургова бе посочена след избор на жури. Славея Мургова е старша медицинска сестра в отделението по неврология в университетска болница „Дева Мария“. Вече 21 години ежедневието ѝ минава в грижа за болните, а в УМБАЛ „Дева Мария“ работи от нейното създаване. Статуетката бе връчена от миналогодишната победителка Петя Стефанова, преподавател в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. „Тази награда не може да е за един човек, защото работата е екипна. Приемам я с благодарност и като отличие за целия екип.“ каза Славея Мургова при получаването на наградата. С номинации бяха отличени още Светла Кондева и Стойка Христова от отделението по кардиология, както и Ваня Райкова от отделението по анестезиология и интензивно лечение.

На събитието присъстваха заместник кметът по здравеопазването в община Бургас д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция  “Социални дейности, здравеопазване и спорт”- Мая Казанджиева и директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Областният управител Вълчо Чолаков поздрави номинираните със специален адрес. „Такива отличия са отношение, признание, благодарност от страна на обществото към специалистите по здравни грижи, морална оценка на всичко онова, което влагат в усилията си. Вярвам, че светът принадлежи на хората, които влагат себе си в професията, която са избрали, а Вие сте точно такива.“ написа в поздравителния адрес Вълчо Чолаков.  От своя страна д-р Мануелян подчерта важността на инициативи като наградата „Света София“ за утвърждаване на професията на здравния специалист. „Награди като тази са признание за ролята, която заемат медицинските сестри, акушерките и фелдшерите в системата на здравеопазването, защото всички ние сме им длъжници. Винаги ще подкрепям инициативи, с които да благодарим на всички вас за професионализма и жертвите, които правите в името на пациента.“ каза д-р Мануелян. „Специалистите по здравни грижи са гръбнакът на здравеопазването. Нека трудът им, грижите и отношението не остават невидими, да им покажем, че знаем и ценим това, което правят.“ допълни д-р Паздеров.

Призът „Света София“ е учреден през 2009 г. от основателите на МЦ „Света София” и УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих и баща му д-р Хюсеин Абумелих като признателност и оценка за труда, старанието, търпението и човечността на специалистите по здравни грижи. Победителят се определя по няколко критерия – доказан професионализъм, степен на удовлетвореност от пациенти, професионално развитие и умения за работа в екип.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *