20180622_133054[1]

Републикански консултант по ортопедия оперира в УМБАЛ Бургас

На снимката: проф. Балтов (вляво) е със завеждащия Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас д-р Стоян Христов.

 

Републиканският консултант по ортопедия и травматология – проф. д-р Асен Балтов оперира в УМБАЛ Бургас през уикенда. Проф. Балтов е един от най-известните специалисти по раменна хирургия в страната и бе поканен от началника на бургаската ортопедия д-р Стоян Христов в екипа , който оперира възрастна бургазлийка с точно такава травма. Проф. Балтов е и председател на Българското научно дружество по ортопедия и травматология.

Операцията се прави за първи път в Бургас. Нарича се хемиартропластика. Част от раменната става се подменя с изкуствена, като се запазва здравата й част – лопатката.Тъй като е много специфична и не може да се извърши от всеки ортопед се извършва в единици болници в България. Идеята е този тип операции да станат рутинни и да има тясно специализиран екип за такава хирургия и в УМБАЛ  Бургас.

Пациентката е на 71 г. и се чувства добре. За семейството й е голям плюс, че е оперирана в Бургас. Предвид възрастта и травмата транспортирането й до друг град е било рисковано.

Проф. Балтов консултира и други пациенти в отделението и остана впечатлен от пълната промяна, която то е претърпяло. Ортопедията на УМБАЛ Бургас е основно ремонтирана, битовите условия са повече от отлични. Специалистите и специализантите посещават всички научни прояви, включително и международни квалификации.

„Развитието на отделението е видимо. Съвместната ни работа ще продължи, включително и в научен план“, каза при посещението си тук проф. Балтов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


 • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

One thought on “Републикански консултант по ортопедия оперира в УМБАЛ Бургас

 1. Георги Чалдъков

  Браво на бургаската Ортопедия и Травматология, водена от д-р СТОЯН ХРИСТОВ!!!!!
  Браво и на съчетанието клинИка-наука, транслационна ортопедия и травматология!!!!
  С уважение и надежда,
  Д-р Георги Чалдъков

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *