почистване на ВАЯ-35 (1)

Рекордно количество боклук събраха край Бургаско езеро

 

Световния ден на влажните зони беше отбелязан от Сдружение на риболовците “Бургаски езера” и съмишленици с мащабна акция по почистване на еко зоните на езеро “Вая” днес. Общо 170 чувала боклук и 97 автомобилни гуми бяха събрани в рамките на 2 часа.

 

почистване на ВАЯ-51Еко зоните, които са добре познати на риболовците от Бургас, са успели да акумулират множество отпадъци, които бяха събрани днес от общо 75 участници, в това число членове на Сдружение “Бургаски езера” заедно с членове на онлайн групата “Риболов край Бургас”, Академия по бойни изкуства “Hikari”, ОЗБГ и граждани.

В събитието се включи и целият екип на МИРГ “Бургас-Камено”, водени от Председателя на УС и общински съветник от групата на СЕК – Кирил Начев, като последният организира извозването на значителното количество отпадъци до близкото депо.

Повечето участници бяха дошли заедно с децата си, които се включиха наравно с възрастните в събирането на рекордното количество боклук! Организаторите изказват благодарност на всички, които се включиха в днешната акция, както и на Хросто Анестев, Иван Киров и Божидар Парашкевов за заснемането на събитието

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *