forbgkids-logo-bg-300x102

Проект „Зелени младежи-посланици“ на Център за млади таланти в Бургас

Ако обичате природата и не ви е безразлична съдбата на нашата планета включете се в проекта по екология и опазване на околната среда „Зелени младежи-посланици“ на Център за млади таланти

 

Като единствен по рода си център за работа и развитие на талантливи деца в България, член на престижната международна организация ETSN – European Talent Support Network, Център за млади таланти, гр. Бургас получи одобрение и финансиране от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ за създаването и реализирането на проект по екология и опазване на околната среда „Зелени младежи-посланици“.

Модулният проект е абсолютно безплатен и е предвиден за ученици от 5-ти до 10-ти клас. Има за цел да насочи младите хора към проблемите за устойчивото развитие и опазването на околната среда, както това се прави във всички, развити в образователно отношение страни.

„С въвеждането на най-новия ни проект по екология искаме да насърчим осъзната промяна в поведението на младежите към природата и да покажем възможностите за ефективни действия, с които да стимулираме развитието на нови ценности и модел на поведение.

Концепцията се основава на интеграция между получаването на нови знания и умения и надграждането на придобити знания и умения по учебните предмети биология, химия, география, физика, природознание, история, български език, изобразително изкуство, което дава възможност както за активизиране на познавателната активност и самостоятелност на участниците , така и за по-трайно усвояване на предлаганите знания и умения“, споделя  Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Учебната програма включва теми като подбрана информация за околната среда и факторите, които й въздействат, заплахите за нейното състояние, за промените в атмосферата, почвите и водите, биоразнообразието, устойчивото производство, развитие и потребление, ефективното използване на енергията, жизнен цикъл на материалите и други.

Автор и ръководител на проекта е Емилия Праматарова, магистър ландшафтен архитект. Към момента е старши експерт в сектор „Зелена система“, с дългогодишен опит и като преподавател по специалността „Парково строителство“.

Заниманията ще се провеждат веднъж седмично (събота) от 14:30 до 16:30ч., а продължителността на проекта е до края на учебната година. Включени са както теоретични, така и много практически занимания.

Местата са ограничени, от центъра за млади таланти призовават всички младежи с интереси в тази сфера да се свържат на тел:0887/201033; 0882/723760 и да запазят своето място в проекта.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *