SunnyBeach_snimka3

Проверки от МВР в Слънчев бряг

Регулярни проверки за дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми, функциониращи на територията на Слънчев бряг, се извършват  на 12 май  от служители на ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър,съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Проверките са стартирали през вчерашния ден, като целта им е гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон. Във фокуса на проверяващите попадат сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа / за таксиметровите автомобили/ и др.

Проверките ще продължат и за в бъдеще, като към тях ще се включат и представители на различни институции / ТДНАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и др./. В тази връзка на 22 май / понеделник/ от 11.00 ч. в залата на Бургаска областна управа, Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас организира среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното сътрудничество в контекста на предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството.

Припомняме, че през изминалия летен сезон в резултат на доброто сътрудничество между различните институции на територията на Бургаски регион дейността си стартира Координационен център за противодействие на нарушения и престъпления при прилагане на българското законодателство, регулиращо функционирането на туристически и обслужващи ги обекти / хотели, увеселителни заведения, търговски обекти и съпътстващи услуги/, в частност – в областта на данъчната и фискалната политика.

===============================

За времето от 09.05.т.г. до 15.05.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 285 МПС и 510 лица.

Съставени са общо 185 акта, от които : 4 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, 2 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила, 9 акта за установени неправоспособни водачи на МПС, 3 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 91 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 33 акта. Наложените глоби по фиш са 35.

На 16.05.т.г. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 68 годишна английска туристка, отседнала в Слънчев бряг за това, че около 12.00 ч. в района на крайбрежната алея, й е извършена джебчийска кражба на портмоне с дебитна карта и сумата от 300 английски лири. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 16.05.т.г. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 57 годишен английски турист, отседнал в Несебър за това, че около 13.30 ч. в района до базата на Министерски съвет в Слънчев бряг, на бетонна алея, водеща към плажа, е нападнат от двама непознати, които му ограбили златен синджир, мобилен телефон и сумата от 300 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *