20180316_180822

Петър Курумбашев в Бургас: Крайно време е да започнем да говорим за балкански транспортни коридори

„Освен да говорим за европейски транспортни коридори, крайно време е, ние, като хора от Балканите, да започнем да говорим за балкански транспортни коридори“.  Това заяви в препълнената зала на хотел „Бургас“ Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, по време на среща – разговор на тема „Накъде отива Европа?“. Той разказа за своята работа в Европейския парламент, както и за работата си в парламентарните комисии, на които е член.

Курумбашев е зам.-председател на делегацията за ЕС с Черна гора и е член на делегациите за  приятелство с Албания и Китай.

„Това, което правим с нашите контакти с Албания и Черна гора, го намирам за особено важно за България, тъй като смятам, че това е един изключително важен приоритет за нас. Важно е за нас, ако успеем да подготвим и предложим нови държави-членки.  Аз си мисля, че трябва да работим по транспортни коридори, които сухопътно да свързват директно Адриатическо и Черно море“ – подчерта евродепутатът.

Той посочи, че конкретни битки, които се водят в момента, са с международните шофьори – да се ограничат техните превози в Западна Европа.

Дискусията обхвана и темите за еврофондовете, Истанбулската конвенция и киберсигурността.

На мероприятието присъстваха Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП, народните представители от „БСП за България“ Николай Тишев и Тодор Байчев, общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *