DSC_3450-2

Партия Волт представи кандидат за евродепутат от Бургас

Волт: За европейско самочувствие са нужни европейски доходи

 

За да имаме европейско самочувствие, трябва да имаме и европейски доходи. Това посочи лидерът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев. Той направи обиколка, на която представи кандидатите си за евродепутати от Бургас и Добрич – Ивайло Илиев и Светла Иванова.

„Волт не смятат да участват в коалиции, а ще следват собствена политика, която е прагматична за решаването на конкретни проблеми. Лицата в партията нямат политическо минало, но са искат промяна. Искаме да имам представителство на всички нива.

На местно ниво хората е важно да разберат какво прави Европа за тях Ние искаме всички кметове директно да кандидатстват в Брюксел за европроекти без да се минава през министерства“, заяви пред медиите Настимир Ананиев, който е водач на листата на партията за европейските избори.

Кандидатът за евродепутат от Бургас – Ивайло Илиев, който е пети в листата, има богата спортна кариера като плувец. Към момента се обучава в бакалавърска програма „Бизнес администрация“ в Нов български университет. От 2006 г. до сега работи в сферата на туризма и търговските услуги на различни позиции. От началото на 2019 г. е член на Европейска партия Волт и координатор в региона.

„Вярвам, че успехът в политиката се постига с голяма дисциплина, фокусиране и силна мотивация. Моите приоритети са свързани с развитие на семейния бизнес и изграждане на добра инфраструктура за спорт“, посочи Илиев.

Светла Иванова, която е шеста в листата на партия Волт за евроизборите, е директор на средно училище „Любен Каравелов“ в Добрич. Посветила е знанията и усилията си в областта на образованието с акцент за учене през целия живот и приобщаване. Участва в различни международни проекти. Една от каузите и е свързана и с изграждане на социални и граждански позиции на младежта в региона, за да им помогне да бъдат пълноправни членове на голямото европейско семейство. Пред медиите и обществеността беше представен и координатора на партията в региона – Светослав Петков.

Водачът на листатa – Настимир Ананиев, има две висши образования – едното е от Грифит Колеж в Ирландия, другото от Американския университет в България. Завършил е престижното училище Кенеди в Харвардския университет. Бил е маркетингов директор за Централна и Източна Европа на най-големия частен колеж в Ирландия.

В момента е предприемач и се занимава със собствен бизнес. От 2014 г. влиза активно в българската политика, след като е избран за народен представител в 43-то Народно събрание, а впоследствие става председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията.

Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската инициатива, където членуват 18 държави от Европа. От 2018 г. е председател на партия Волт България. 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *