160818521588624

От Швеция с любов за Бургас

От Швеция с любов – младоженци дариха пари от букети за детско отделение

Младоженци, които живеят в Швеция, дариха парите от букетите на своята сватба на Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас. Ренета и Стоян Николови са заедно от 11 години, но станаха семейство на 2 октомври т.г. в Поморие. Гостите на сватбата също приели идеята – вместо да купуват цветя, да отделят средствата за благотворителна кауза.

„И в Швеция има подобни традиции, но идеята ми дойде от България. Четох няколко статии за двойки, които даряват сумите от букетите и още преди да се оженим споделих с бъдещия ми съпруг, че искам и ние да го направим. Работя в детска градина и затова решихме да дарим средствата за детското отделение“, разказа младоженката.

darenie_swe (1)С дарената сума е закупена нужна за отделението апаратура – пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта, оборудвана с всичко необходимо за спешен транспорт. „Всичко вече е доставено в отделението, започваме да го използваме и благодарим на тези млади хора за жеста“, сподели началникът на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

Ренета и Стоян са поредната двойка, която посвещава сватбата си на благотворителна кауза. Само за тази година четири млади семейства подкрепиха медиците от Отделенията по неонатология и Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас с дарения за необходима апаратура и консумативи.

На снимките – младоженците и дарената апаратура.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

One thought on “От Швеция с любов за Бургас

  1. Георги Чалдъков

    Дарителството е благотворение – поздрави, семейство Ренета и Стоян Николови!!!! Да имате много деца – генитичната и меметичната щафета е най-ценното биосоциално постижежение на Мъжа-и-Жената!!!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *