2 (7)

Николай Тишев с въпроси към министър Петя Аврамова относно наводнения обходен път на Поморие

 

Ще има ли санкции за изпълнителя на новоизградения обходен път на Поморие и липсата на изградена отводнителна  инфраструктура? Този въпрос зададе народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

От парламентарната трибуна днес той обясни, че е получил множество сигнали от местни жители за компрометиране на посочения участък. В приложените снимки ясно се вижда, че новоизградените подлези за преминаването на селскостопанска техника и на животни са наводнени и съответно не могат да бъдат използвани.

В тази връзка народният представител постави и други въпроси –  Ще бъде ли изискано от изпълнителя да възстанови щетите и подобри необходимата инфраструктура? Как е допуснат в експлоатация обектът, след като видимо при първите по-обилни  дъждове части от него стават нефункционални?

От отговора на министър Аврамова стана ясно, че няма основание Агенция пътна инфраструктура да налага санкции на изпълнителя, както и че строителят ще предприеме действия за възстановяване на засегнатите елементи на пътния профил.

20210118_123042„Добре е, че АПИ е направила съответните проверки и съответните констатации, но  от отговора, който чух, разбирам, че  ще си останем само с това. Видимо от констатациите е,че имаме некачествено строителство, тъй като дори след изпомпването на водата, продължава да се събира вода в тези ниски части”, коментира Николай Тишев. По думите му, когато се изгражда такава инфраструктура, все пак трябва да се предвиди, че в България понякога падат и обилни валежи и това би трябвало да е заложено в проекта.

„От отговора разбирам също, че санкции към изпълнителя няма да има, освен че той ще направи някакви подобрения, което обаче не е санкция. В тази връзка целта на санкцията, която налага държавният орган, е,че при следващо изграждане на подобни обекти изпълнителят не трябва да допуска подобен тип некачествено изпълнение”, заключи Тишев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *