20180309_170720(0)

Николай Тишев: Позицията на БСП е ясна

Николай Тишев: Позицията на БСП е ясна – ЧЕЗ да бъде под контрола на държавата на 100 %

„Електроразпределителните дружества са част от националната сигурност на България и там собственост трябва да има държавата. Нашата позиция е ясна – ЧЕЗ да бъде изцяло под контрола на държавата. Тя трябва да влезе сама в сделката, на 100 %“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев на среща с членове и симпатизанти на левицата в Бургас.

Той посочи, че ако държавата влезе в сделката и стане собственик на ЕРП-то, тогава тя може да прекрати арбитражното дело срещу себе си.

20180309_170253„По този начин ще си спестим едни 500 млн. евро. Там е тънкият момент, но явно не е това целта. Явно умишлено държавата иска да загуби това дело, защото тези пари ще ги извадят от бюджета да ги платят, ще влязат едни готови пари в ЧЕЗ, а след това как ще бъдат разпределени, е друг въпрос“ – подчерта Тишев.

Народният представител коментира още оставката, която министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде. „Никой не ѝ я искаше. Според мен това още един път показва, че зад тази сделка стоят други сили. Идеята на тази оставка беше да се отпуши напрежението“ – каза той и добави, че ГЕРБ влизат от скандал в скандал.

„В един момент Бойко Борисов беше най-изненаданият човек в държавата, който заяви, че нищо не знае за сделката и че няма нищо общо. Типично за него. За три дни си смени три пъти мнението“ – каза още Николай Тишев. „Не знам дали обръщате внимание на оглушителното мълчание на десните политически сили. Те не казват и дума за този казус“-допълни той.

На срещата присъстваше и общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *