oksikom_fasada

МЦ „Оксиком“-Бургас ще консултира пациенти онлайн и по телефона

 

 

От днес до края на извънредното положение, въведено във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас, МЦ „Оксиком“ ще консултира пациенти както онлайн, така и по телефона /056/ 860 210/

„Ще сме на разположение на нашите пациенти с нормално работно време и стандартния график на лекарите и медицинските сестри. Ще имаме намален състав на персонал на регистратура. Всички планови операции към момента се отлагат. Ще можем да консултираме и по телефон, пациентите които се нуждаят от грижи и нямат спешни оплаквания“, коментира д-р Малина Топчийска.

Много по-разумно е хората да бъдат консултирани от разстояние, за да се избегне риска от заразяване както на останалите пациенти, така и на медицинския персонал. Тези, които са със симптоми на респираторни заболявания не е желателно да чакат пред лекарски кабинет. А ако състоянието им е спешно, е препоръчително да носят маска или шал върху лицето.

Онлайн консултациите с лекар също ще са в помощ на пациентите при създалата се ситуация. Припомняме Ви, че МЦ „Оксиком“ въведе онлайн услугата още през 2017 година. Експертите от здравното заведение ще бъдат на разположение на пациентите в мрежата всеки делничен ден, между 15:00 и 16:00 часа.

Консултациите се осъществяват в специална секция в сайта медицинския център под формата на чат. Всеки специалист може да обслужва по няколко пациенти едновременно, което означава, че възможно най-голям брой граждани ще имат възможността да се посъветват с лекар, без да чакат за отговор с дни. Потребителите ще могат да преценят дали се нуждаят от спешен час за преглед, да получат второ мнение, или просто да потърсят съвет за превенция на бъдещи здравословни проблеми.

Лекарите на МЦ „Оксиком“ са в готовност да изпълняват своя дълг, като от здравното заведение подчертават, че на този етап е много важна самодисциплината на пациентите, за да се овладее разпространението на вируса.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *