лого Медена закуска

Мария Габриел стартира в Несебър националната кампания „Медена закуска“

Първият за областта открит урок в рамките на кампанията ще се проведе с третокласници от СУ „Любен Каравелов” в Несебър.

Националната кампания „Медена закуска“, организирана от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, която е и председател на Работната група по пчеларство в Европарламента, идва на 23 март и в Бургаска област.

Първият за областта открит урок в рамките на кампанията ще се проведе с третокласници от СУ „Любен Каравелов” в Несебър. Специални гости на медената закуска ще бъдат доайенът на пчеларството у нас Кирил Киров, познат като Царя на пчелите, и неговият син, също пчелар. Те ще покажат на децата натурални мед и пчелни продукти и пчеларски инвентар. Интерактивното занимание ще се проведе в училището от 9:30 часа.

Втората спирка на кампанията е СУ „Н. Й. Вапцаров” в Царево. 60 деца от 5 и 7 клас ще сепотопят в света на пчелите с участието на Манол Тодоров и Стоян Тодоров от пчеларска ферма „Мана”. Те ще разкажат на децата как се добива прочутият и лековит Странджански манов мед. Откритият урок в училището ще започне в 12:00 часа.

Евродепутатът Мария Габриел ще изнесе кратка презентация за значението на пчелите за оцеляването на хората, ползите от консумацията на мед и пчелни продукти богатото видово разнообразие на български мед. Знанията си учениците ще проверят в кръстословица с въпроси от областта на пчеларството и ще имат възможност да облекат истински пчеларски защитни облекла. С двете медени закуски се поставя началото на поредица такива в училищата в  цяла Бургаска област.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *