dr_katrafilova

Лекарка от Несебър се върна да работи в България

Специалист с опит в детската урология се върна да работи в Бургас

Д-р Мая Катрафилова приема пациенти в медицинския център на УМБАЛ Бургас

Специалист с опит в детската урология вече приема пациенти в медицинския център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“. Това е д-р Мая Катрафилова, която от началото на 2018 г. работи едновременно в центъра и в Отделението по урология на Бургаската болница. Д-р Мая Катрафилова е от Несебър и споделя, че винаги е искала да работи близо до родното си място.

Завършва медицина през 2006 г. в МУ-София и става асистент в Катедра по фармакология. Била е лекар и в Спешно отделение. Специализира урология в Атина, където обучението по тази специалност е на много високо ниво. Работила е и в Клиника по детска урология в Атина и споделя, че има интерес да развива в Бургас тази сфера на урологията.

„С ръководството на МЦ „Св. Николай Чудотворец“ планираме кампания, насочена към родителите на малки деца. Често се сблъсквам с погрешни мнения и митове, свързани с урологичните състояния при деца, например т.нар. скрит тестис. Неглижирането на това състояние, дългото чакане в пъти повишава риска от онкологични заболявания“, посочва д-р Катрафилова.

Освен при момчета и мъже, урологични проблеми се срещат и при жените. Най-честият е инконтиненцията (незадържане на урина). „Жените смятат, че това е гинекологичен проблем, но не винаги е така. Причината може да бъде неврологична, гинекологична, но лечението се осъществява с участието на уролога“, добавя тя.

Засега д-р Катрафилова преглежда по Здравна каса само в МЦ „Св. Николай Чудотворец“ – всеки четвъртък и петък следобед, но планира скоро да открие кабинет и в родния Несебър.

За контакти с нея:0879 357681

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *