4444

Коледарчетата в ОДМВР – Бургас

Искрено възхищение и множество усмивки предизвикаха автентичните коледарски песни в ръководството на ОДМВР – Бургас и Началниците на Районните управления и останалите структури в крайморската дирекция, чието последно за 2018 година седмично заседание започна нетрадиционно с коледуването на възпитаници от Центъра за специална образователна подкрепа – Бургас, водени лично от директора си –  Диана Костова.

Наричанията и песните за здраве, берекет и много щастие са автентични и характерни за отбелязване на празника в Българово, откъдето е ръководителят на коледната група –  Роси Евтимова. Любезният домакин на предколедното гостуване на малчуганите – старши комисар Калоян Калоянов бе изненадан от личното послание на единия от коледарите, който му пожела много труд, но и радост и благополучие през настъпващата 2019-та.

Възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа изпяха песни-наричания за момчета и момичета, като изненадаха приятно полицейските служители и с коледна молитва. В знак на благодарност комисар Калоянов подари на водачът на коледарите по стар обичай – коледарски кравай, а в знак на благодарност му бе наречено : „От Бога ти много здраве, а от нас малко веселбица!“.

За приповдигнатото настроение в залата и прекрасните пожелания, малчуганите бяха възнаградени с коледни торбички, подсигурени от дългогодишния партньор на полицейската дирекция в благотворителните инициативи – „Кох-И-Ноор Хемусмарк“ АД и Обществения дарителски фонд – Бургас.

Посещението на коледарчетата в ОДМВР – Бургас завърши с традиционната детска коледна снимка до елхата в крайморската дирекция и с пожеланието на старши комисар Калоянов за „Благословени Коледни и Новогодишни празници!”

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *