150822362759188

Кардиологията на УМБАЛ Бургас става ковид, болните се насочват към други лечебни заведения

 

Заради усложнената епидемична обстановка кардиологията на УМБАЛ Бургас от днес временно спира да приема пациенти, защото се трансформира в КОВИД-отделение. Това е разпоредено със заповед на РЗИ Бургас. Кардиологично болните ще бъдат насочвани към три други лечебни заведения, поддържащи такива отделения. Заповедта е изпратена до болниците и до екипите в линейките на Спешна медицинска помощ.

За да се осигури лечението на болни с КОВИД-19, в УМБАЛ Бургас се разкриват още 33 легла, тъй като досегашните 185 вече не са достатъчни. Целият терапевтичен корпус на болницата вече е определен за лечение на КОВИД. Реанимационните легла остават 12.

От началото на пандемията до този момент УМБАЛ Бургас не спря дейността на нито едно звено, което приема спешни пациенти. Отделенията, които станаха КОВИД, продължиха дейността си на други места, с двойни екипи и полагане на огромно количество извънреден труд от страна на лекари и сестри. Поддържането на двойни екипи обаче не е възможно оттук-нататък, затова общинският и областен щаб взеха решение за временно насочване на нуждаещи се от прием кардиологични пациенти към други болници.

Работата на Отделението по кардиология в УМБАЛ Бургас ще бъде възстановена в първия възможен за това момент.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *