image-0-02-04-113fb224d821401f54606c3aae7d015eb195fdeb7ca02eb09e1e2c1ec4047e16-V

Кандидати за народни представители на „БСП за България” проведоха среща с жители на Каблешково

„Държавата трябва да подкрепя развитието на материалната база и на дейностите на културните институти” – посочиха социалистите

Страната се нуждае от нова политика на стратегическо прогнозиране и програмиране на държавно равнище. Това е възможно с финансова подкрепа, пренасочване на икономическата активност към отделните региони и разумна бюджетна политика. Това заявиха кандидатите за народни представители на „БСП за България” от 2-ри МИР Николай Тишев, Павел Маринов и Тодор Жеков на среща с жители на Каблешково, общ. Поморие.

„За нас е важно да приложим активна държавна политика за подкрепа на българските производители, решителни мерки за създаване на български високотехнологичен икономически модел с висока добавена стойност, нови източници на финансиране на малките и средните предприятия” – посочиха социалистите.

На срещата се коментира още темата за земеделието. „БСП за България” е за приоритетно финансиране на овощарството, зеленчукопроизводството и животновъдството на база реално произведена продукция, приемане на програма за достъпно поливно земеделие и подкрепа за производители на тютюн, етеричномаслени и лечебни култури, които са традиционни за България.

Друг въпрос, който се засегна, е за културата. „Държавата трябва да подкрепя развитието на материалната база и на дейностите на културните институти – драматични и музикални театри, библиотеки, музеи, галерии, читалища и т.н.” – казаха още социалистите и добавиха, че устойчивото развитие на културата е гаранция за формиране на ценностната система на личността и показател за постигане на по-високо качество на живота.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *