12799335_240914602913180_5926918424863793578_n

За първи път в Бургас – здравно изложение събира в едно традиционна и алтернативна медицина

 

МБАЛ Бургас се включва в здравното изложение с кампания „Второ мнение“

Най-голямата болница в Югоизточна България ще представи широк кръг услуги и консултации с медицински специалисти

Най-голямата болница в Югоизточна България – МБАЛ Бургас АД,  също се включва в здравното изложение, което ще се проведе в МОЛ „Галерия Бургас“ този уикенд. МБАЛ Бургас представя кампанията си „Второ мнение“ – възможност всеки посетител  да получи отговор от специалист по заболяване или въпрос, който го вълнува – безплатно, на място и без направление. Бургаската болница е единствена в региона, която предлага многопрофилност – над 30 различни специалности и отделения и има 24-часов спешен прием.

МБАЛ Бургас поставя особен акцент върху детското здраве. Най-много от децата на Бургас се раждат именно тук, затова на изложението ще бъдат представени Родилно отделение, Неонатология, Центърът по майчино и детско здравеопазване.  Ще участват отличени с награди акушерки, лектори на Училището за родители „Моето дете“.

През цялото време на изложението – от 11 до 20 дни и в двата дни, на щанда на МБАЛ Бургас посетителите могат да получат информация за всички заболявания, които се лекуват в болницата, за начина на прием и др. Ще се проведе и изследване с мобилен доплер от съдов хирург, което е безплатно за посетителите.

Като жест към другите изложители – болници и институции, МБАЛ Бургас е подготвила подарък – книга за Бургаската болница, написана от един от нейните директори – д-р Кънчо Марангозов. Книгата описва историята на най-старото лечебно заведение в Бургас – от създаването му преди близо 140 години, до днес.

В първия ден на изложението – 2 април, от 11 до 15 ч. Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център) ще проведе кръводарителска акция, на мястото на изложението – ниво 1 на МОЛ Галерия.

По график на щанда на болницата ще бъдат:

2 април, събота

11.00 ч. д-р Светлозар Георгиев – неврохирург. Консултации за неврохирургични заболявания

11.00-15 ч. Консултации на бъдещи майки, демонстрации на живо на първи грижи за бебето – старша акушерка Руска Ганчева, акушерка Велина Василева и др.

13.00-15.00 ч.  Д-р Борислав Тръпчев, съдов хирург, изследване на съдове с мобилен доплер

16.00-18.00 ч. Д-р Даниел Петков, УНГ. Консултации за УНГ-заболявания, сънна апнея

3 април, неделя

11.00-13.00 ч. д-р Стилияна Томова, неонатология. Консултация на бъдещи родители, представяне на Отделението по неонатология

11.00-13.00 ч. Д-р Борислав Тръпчев, съдов хирург, изследване на съдове с мобилен доплер

12.00-14.00 – Д-р Ивайло Цанев, вътрешни болести, ст. сестра Валентина Георгиева, Отделение по долекуване и продължително лечение. Консултации за вътрешни болести

13.00-15.00 ч. – Консултации с логопед Вилияна Златева и психолог Ана Михайлова, Център за майчино и детско здраве

17.00 ч. -19.00 ч. – д-р Даниела Люцканова, лечение с барокамера и анестезиологична консултация

18.00-20.00 ч. д-р Николай Недев, д-р Светослав Тодоров – неврохирургия. Консултация за неврохирургични заболявания

 ==================================================

Ранен скрининг за риск от диабет, очни прегледи, оценка на сърдечно-съдов риск са само част от Изложение „Зона Здраве“ – на 2 и 3 април в Mall Galleria Бургас

 

За първи път в Бургас здравно изложение събира в едно традиционна и алтернативна медицина. Изложението ще се проведе на 2 и 3 април т.г. в Mall Galleria Бургас. В него участват здравни заведения, медицински специалисти, фармацевтични компании, и др. Целта му е да представи по лесен, забавен и достъпен начин грижата, която всеки трябва да полага за своето здраве.

Институциите, които отговарят за здравеопазването в региона, подкрепиха изложението и съдействаха за провеждането му. На пресконференция в Община Бургас днес д-р Лорис Мануелян (зам.-кмет по здравеопазване), г-н Семир Абу Мелих (народен представител, член на здравната комисия в парламента), д-р Георги Паздеров (директор на РЗИ-Бургас), д-р Таня Макшева (директор РЗОК-Бургас) и г-жа Скева Ванева (Mall Galleria) оповестиха, че събитието ще има голямо значение за повишаване информираността на бургазлии относно здравните услуги в региона. Те пожелаха изложението да се превърне в традиционен празник на здравето и да допринесе за повишаване на личната отговорност на всеки към собственото си здраве. Присъстващите посочиха, че в последните пет години инвестициите в здравеопазването в Бургас имат голям ръст, както в публичния, така и в частния сектор.

Всички институции ще участват в изложението с демонстрации, с разяснителни кампании и информационни материали. Община Бургас ще представи своите лечебни заведения, най-голямата болница на територията на областта – МБАЛ Бургас, в която общината е съакционер, също ще се включи с консултации от свои специалисти и акция по кръводаряване, която ще се проведе в събота, 2 април, от 11 до 15 ч. Специалисти от Комплексен онкологичен център (КОЦ-Бургас) – хирурзи, онколози, ще дават консултации в дните на изложението – от 11 до 15 ч. на 2 април, събота и от 11 до 20 ч. в неделя.

На изложението ще се проведат следните скрининги и изследвания: оценка на сърдечно-съдов риск, измерване на кръвна захар, холестерол, очни прегледи, прегледи на стъпала и проблеми с опорно-двигателния апарат, кожна диагностика, съдово изследване с мобилен доплер. Предвидена е много активна кампания за бъдещи и настоящи майки, включително и измерване на тоновете на бебето, съвети за кърменето, демонстрация на първи грижи за бебето.

За първи път в Бургас ще бъде проведен ранен скрининг за риск  от диабет. За шест секунди апаратура изследва лещата на окото и по ензимите определя дали водите здравословен начин на живот и има ли риск да развиете болести на обмяната.

Алтернативната медицина ще бъде представена от Солната стая – уникално съоръжение, което прилага халотерапия – терапия със сол. Тя е подходяща за няколко типа заболявания и ще може да се пробва на място. Ще има също аюрведа консултации, консултации за терапии и лечение с природни средства и др. Предвидени са консултации с психолози от специалностите „Психология“ и „Социално консултиране“ на БСУ.

За дамите са предвидени и щандове с органична козметика, демонстрация на съдове за здравословно приготвяне и съхранение на храната. За първи път в Бургас ще бъде показан български парфюм, отличен на изложения в Париж. Парфюмът е с изцяло натурални съставки на основата на етерични масла от българска роза.

Спортни и танцови школи участват в изложението с безплатни тренировки, демонстрации, представяния, за да промотират спорта като важен фактор за добро здраве и самочувствие.

Основен партньор на изложението е Национална пациентска организация, която със съдействието на Медицинска лаборатория „Лина“ организира безплатни изследвания за хепатит В и С.

Всеки посетител може да спечели от над 100-те награди, ако попълни талон на място. Подробна програма на събитието ще бъде публикуванаи на страницата му във фесбук: https://www.facebook.com/ZonaZdraveBurgas/

Официалното откриване на изложението е на 2 април 2016 г., събота, от 11 ч., ниво 1 в Mall Galleria Бургас

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *