ou_lk (1)

За пример – учители от ОУ „Л. Каравелов“ дариха 1100 лв. на УМБАЛ Бургас

 
 
Учителският колектив на ОУ „Любен Каравелов“ – Бургас дари 1100 лв. на УМБАЛ Бургас, които да бъдат насочени за борбата с КОВИД-19. Договорът за дарение бе подписан днес от директорите на училището и на УМБАЛ Бургас г-жа Пепа Марчева и д-р Бойко Миразчийски.
Учителите от едно от най-старите бургаски училища се включват в дарителската кампания за втори път, по време на първата вълна на коронавируса те също са отделили средства, които да бъдат използвани за закупуване на защитно облекло и апаратура за бургаската болница.
Чрез своя директор ученици изпратиха икона на Св. Богородица с младенеца, която са рисували под ръководството на своя преподавател по изобразително изкуство Тодор Жеков, който е и иконограф. Желанието им е тя да закриля лекарите в ежедневните им срещи с вируса.
„Надяваме се, че нашият пример ще бъде последван и от други педагогически колективи. Не можем да не помогнем на хората, които в момента дават повече от всички нас. Трябва да бъдам съпричастни с тях, само така ще успеем да се справим като общество с пандемията“, сподели г-жа Пепа Марчева. Д-р Миразчийски сподели, че жестът е много важен в момента, когато в УМБАЛ Бургас са създадени 8 КОВИД-структури и благодари от името на всички, които работят в тях.
УМБАЛ Бургас приема дарения по дарителската си сметка:
Банкова сметка за дарения
IBAN BG 08SOMB91308424151744
Банка : „Общинска банка „АД
BiC: SOMBBGSF
Вид на плащане: 445100
Основание:Дарение -коронавирус
Списък на дарителите можете да намерите тук:
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *