9

Заслужени награди раздадоха в Бургас

 

Тържествена церемония по награждаване на отличените в Областния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината” Бургас – 2017 г. бе проведена днес в присъствието на зам. областния управител Владимир Крумов, директорът на дирекция „Оперативни дейности” при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – старши комисар Красимир Шотаров, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас – комисар Васил Василев и началниците на противопожарните служби в Бургаска област.

9Отличените : главен инспектор Пламен Колев, старши инспектор Диан Иванов, инспектор Димитър Русев, инспектор Николай Иванов от айтоската противопожарна служба и старши пожарникар Стефан Ташев благодариха за оказаната чест, като споделиха, че приемат наградата, като признание за колективната дейност на огнеборците от Бургаска област, които за поредна година успяха да се справят повече от отлично с предизвикателствата на сложната си професия.

За съществен доброволчески принос и подпомагане жертвите на наводненията в Общините Камено и Бургас от октомври миналата година, бе награден и бургазлията Пламен Карашев. Директорът на дирекция „Оперативни дейности” при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – старши комисар Красимир Шотаров благодари на г-н Карашев за хуманния жест, пожелавайки му много здраве и лични успехи.

Старши комисар Шотаров изрази огромната си надежда жестовете на доброволчество да продължат и занапред, наблягайки на възможностите за увеличаване броя на съществуващите доброволни формирования, създадени по места с цел преодоляване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях.

Самият Пламен Карашев сподели : „Искам да изкажа възхищението си от професията на пожарникаря, като пожелая на всеки от Вас един ден да бъдете много по-оценени. Вашата професия е елитна и престижна и Вие заслужавате повече от уважение. Видях, че ежедневно рискувате живота си и свеждам глава пред вашия труд! Благодаря за даденото отличие, но държа да подчертая, че то не е лично за мен, а за всички доброволци с добри сърца, с които бях обграден – за хората, които върнаха надеждата за живот на нашите майки, бащи, баби и дядовци, пострадали от наводненията!”.

Колективна награда получиха и учениците от 11-ти клас от Бургаската търговска гимназия –   Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев, които загасиха през миналата година в голямото междучасие горящ автомобил до своето училище. Учениците ще получат отличието си задочно, тъй като не успяха да присъстват на тържествената церемония.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


 • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

One thought on “Заслужени награди раздадоха в Бургас

 1. Георги Чалдъков

  Браво на моите приятели – пожарникарите!!! От Георги Н. Чалдъков, роден през февруари 1940 година на улица Сливница 27….
  2018 най-хубави пожелания за вас и семействата ви!!!!
  С уважение,
  Д-р Георги Н. Чалдъков
  Професор по клетъчна биология

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *