екопроект (1)

ЕКО лятна седмица с Център за млади таланти, гр. Бургас

 

 

Предстоят различни ЕКО инициативи, организирани от центъра за таланти в Бургас. Още тази събота даровитите деца от лятната занималня ще представят авторските си костюми и аксесоари и ще вземат участие в „Конкурс за детски оригинален костюм от отпадъчни материали“ в експо център Флора.

Състезанието е част от първия семеен еко фестивал за град Бургас. С талант, желание и много фантазия малките таланти подготвят своите тоалети и нямат търпение да ги представят пред публика.

Еко седмицата ще продължи с представянето на пилотния и единствен за града проект ЕКОКЛУБ „Зелени изследователи“ на Център за млади таланти. Той е ориентиран към ученици от 1-ви до 8-ми клас, обичащи природата и желаещи да разширят своите познания за заобикалящата ни среда и нейното опазване.

Основната цел на ЕКОКЛУБА е да изгради у децата и младите хора правилно екологично поведение и отношение към съвременните климатични проблеми.

Възпитаниците на центъра се включват и в програмата на Община Бургас „Засади дърво“. Кампанията има за цел да приобщи гражданите в процеса на създаване на приятна околна среда в града. Младите таланти ще засадят свой хималайски кедър в градинката на Вардар.

За финал на екологичната седмица Център за млади таланти ще дари прекрасни книги, които децата ще занесат в поставените за тази цел къщички, за да могат повече четящи бургазлии да се възползват от тях.

„Като единственият европейски сертифициран център за работа с талантливи деца в България, член на престижната международна организация ETSN – European Talent Support Network и част от Фондация „Шанс за децата и природата на България“, Център за млади таланти, гр. Бургас си поставя благородната задача да развива и подкрепя не само дарбите на младите българи, но и да възпитава „зелено“ мислещи деца и младежи“, коментира по повод на най-новите инициативи Лилиана Славова, председател на Фондацията.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *