20180611_180743

Драгомир Стойнев критикува ГЕРБ в Бургас

Драгомир Стойнев в Бургас: Очаквахме след европредседателството да започнат да валят оставки, а вече е налице първата

„Измина една година от управлението на ГЕРБ и вече има първа министерска оставка – на социалния министър. А ние очаквахме след края на европредседателството да започнат да валят оставките, най-вече да има такава на правителството“. Това заяви пред медиите в Бургас зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

  По думите му, това е ход на премиера да спечели време, като се оправдае, че новият министър на труда и социалната политика ще се нуждае от време, за да се ориентира в обстановката.

„Нека не забравяме, че Борисов управлява от 10 години. Трябваше да се правят протести и палаткови лагери, защото хората имат право да се борят за своите деца. ГЕРБ явно са неспособни да решат този проблем” – посочи Стойнев.

Той коментира още, че второто оттегляне, което се очаква, е това на министъра на вътрешните работи, тъй като той не може да се справя със ситуациите и несигурността  в страната е огромна.

„Третата оставка трябва да е или на министър Ангелкова, или на вицепремиера Валери Симеонов. Един от тях трябва да си отиде. Не е тайна, че един от двамата лъже. Това е работа на министър-председателя да определи кой да се махне. Някой постоянно сее смут, постоянно се опитва да прави скандали“ – каза зам.-председателят на ПГ на левицата и добави, че алтернативата, която готви БСП, и визията, която ще представи през месец юли, ще дадат възможността да бъде реалната алтернатива на ГЕРБ.

20180611_181436В Бургас Драгомир Стойнев проведе среща и с актива на партията, като се обсъди актуалната политическа обстановка и перспективите, които има пред страната ни.

На събитието присъстваха народният представител от БСП Николай Тишев и председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *