1-1

Децата от Малко Търново засаждат дървесни видове с помощта на ДПП „Странджа“

 

30 дръвчета засадиха  помощта  на дирекцията на ПП „Странджа“ децата от ДГ „Юрий Гагарин“ – Малко Търново. От организацията, която администрира  сайта Гората.бг децата получиха  безплатно саксия, биотор и почва, жълъди от червен дъб, семена от явор и кестен. Подробни инструкции как да засеят и отгледат първото си дърво, а и как и къде да го засадят, след една година малчуганите получиха от директора на ДПП „Странджа“ инж. Румяна Цвяткова.

Преди това тя разказа и показа на малчуганите разликата между иглолистни и широколистни  дървета и с какво дърветата са безценни за нас. Когато фиданките пораснат и бъдат готови ще бъдат засадени в двора на детското заведение в Малко Търново.

Засаждането на дърво е приятен и забавен начин децата да научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанието, добито по този нагледен и „изследователски“ начин, се запечатва ярко и трайно в съзнанието на децата.

И за учителите и специалистите от Изпълнителната агенция по горите е по-лесно да предадат важни знания на децата, онагледявайки ги със засаждането – знания за въздуха и кислорода, за животинския свят, за почвите, за сезоните, за градовете и градската среда, за енергията и др.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *