IMG_2671

Голяма подкрепа за УМБАЛ Бургас

Пациенти, дарители, доброволци изпращат своята подкрепа на УМБАЛ Бургас

Пациенти, дарители и доброволци изпращат своята подкрепа на УМБАЛ Бургас. Те желаят здраве и сили на медицинския персонал, за да премине през тази трудна ситуация.

goran Един от пациентите е Горан Чавдаров от Айтос, който през септември миналата година претърпя първата в Бургас костна пластика, извършена в Отделението по ортопедия. За да спасят ръката му, счупена заради изтъняла кост от онкологично заболяване, лекарите присадиха кост от собствения му крак. Сега, месеци след операцията, пациентът се чувства отлично, движи ръката си и изпраща цялата си любов както към отделението, където е лежал, така и към всички медици.

„Срещата ми с д-р Стоян Христов, началника на отделението по ортопедия, върна смисъла на живота на цялото ни семейство. Мисълта ни за него е всекидневна, непрекъснато говорим за него с любов, защото за нас той направи невъзможното.

Разказваме на хората за него, да знаят, от уста на уста, ако някой един ден има нужда – да отиде при д-р Христов. Не сме го познавали, не сме предполагали, че можем да имаме такава среща, истината е, че обичам доктора както обичам моя син, те като че ли по осанка и по възраст са еднакви. Голям плюс е това, че докторът е от нашия район, не е далече в София, за съпругата и децата беше лесно да се грижат за мен, защото е близо“, разказва Горан Чавдаров.

И допълва: „В началото и ние като всички хора бяхме недоверчиви и имахме съмнения относно добрия изход от операцията. Но още когато видяхме доктора, неговата усмивка, увереност и самото му излъчване ни вдъхнаха кураж и от там нататък нито за миг не се поколебахме.

Ето, няколко месеца по-късно аз се чувствам много добре. Отделението беше много чисто и уютно, блестеше от чистота, целият персонал бяха много внимателни към мен – санитари, сестри, лекари. Грижата в отделението е невероятна, голямо уважение към болните. Искам от сърце да благодаря също на д-р Кавалджиев, д-р Георгиев, д-р Балабанов, д-р Мартинов, д-р Краевски, на всички в отделението, на старшата сестра, на всички сестри, на обслужващия персонал“, споделя той.

Пациентът изпраща своята подкрепа и на всички лекари в болницата, които всеки ден са на своите работни места. „Желая им най-вече да бъдат здрави!“. Благодарствени писма и обаждания пристигат и в други отделения, защото независимо от ситуацията, те не са престанали да помагат и обгрижват своите пациенти.

Преди ден УМБАЛ Бургас получи и дарение от 29 000 лв., което да послужи за закупуване на лични предпазни средства. Дарението е от ЕТ „Кузманов – Иван Кузманов“. „Лекарите в болницата многократно са помагали на мои близки, приятели, познати. Пари се печелят и затова реших – ако в този момент и аз мога да помогна с нещо, ще го направя“, сподели собственикът на фирмата – Иван Кузманов.

Днес „Зонта Клуб“ – Бургас също предостави на болницата 500 бр. маски за многократна употреба. Постоянно има обаждания и от други дарители, както и от доброволци – медицински и немедицински лица, които са декларирали своята готовност да помогнат при нужда както със средства, така и с личен труд.

Екипът на сайта „Несебър нюз“приветства дарителите и апелира те да се увеличавнат всеки ден!В тези трудни дни,правилото за подчертана скромност за дарения не важи.
Ние сме на разположение да огласим всяко добро дело -и с думи,и с дела, с необходими косумативи ,а и със средства за болницата ,до която всеки от нас се е докоснал-УМБАЛ-Бургас!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *