All-2

В Созопол се открива 7-та Международна конференция по картография

Излезе от печат първата сертифицирана едромащабна туристическа карта на черноморска община

 

На 18 юни в Културния център на Созопол се открива 7-та Международна конференция по картография и географски информационни системи (ГИС). Тя се организира от Международната картографска асоциация (ICA), Българската картографска асоциация (БКА) и УАСГ – София в сътрудничество с Община Созопол и съорганизатори Военно-географската служба към Министерство на отбраната и Българският червен кръст.

Проявата се провежда под почетния патронаж на г-жа Цвета Караянчева, председател на НС на Р България. В Созопол се очакват повече от 200 представители от над 30 държави.

Подготвяйки се за домакинството на престижния форум, Община Созопол възложи изработката, отпечата и ще представи първата съвременна едромащабна туристическа карта, която е и единствения (засега) сертифициран картографски продукт за българска черноморска община.

Картата разкрива туристическия потенциал на всички населени места в общината, най-вече в Странджа планина, а не само в общинския център. Тя е двулицева, билингва (на български и английски), издадена е като дипляна в тираж 6000 броя, както и в стенен вариант, предназначен за рецепции на хотели и обществени места.

Екземпляри от картата-дипляна ще бъдат предоставени на участниците в Международната картографска конференция, а след Созопол се очаква тя да бъде представена и във всички държави, членуващи в ICA.

Осъществяването на този пилотен проект позволява да се пристъпи към изработката на нов тип съвременни едромащабни професионални туристически карти за българските черноморски общини. Това е само един от многото очаквани резултати на научния форум  в Созопол.

Община Созопол ще представи новата си карта на 14 юни в гр. Созопол

На снимката: Туристическа карта-дипляна на Созопол, 2018, с първия сертификат за качество на картографско издание за българска черноморска община.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *